Anket: iPhone 6S ve iPhone 6S Plus almayı düşünüyor musunuz?

Tüm dünya Apple'ın yeni telefonlarını beklerken bu durum acaba sizde heyecan yaratıyor mu?

Anket: iPhone 6S ve iPhone 6S Plus almayı düşünüyor musunuz?

Apple 9 Eylül tarihinde yapacağı basın lansmanında yeni nesil telefonları iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ı tanıtacak. Bazı kişilerin plastik arka yüzeye sahip iPhone 6C'nin de bu lansmanda tanıtılacağı düşüncesinde olduklarına rastlıyoruz ama biz böyle bir durumun asla gerçekleşmeyeceğini düşünüyoruz. 

1441005435_15060.jpg

Apple'a yakın kaynaklar, Apple'ın iPhone 5C konusunda ne kadar pişman olduğunu dile getirirken firmanın bir kez daha böyle bir duruma kendini sokmayacağına inanıyoruz. 

Kısacası Apple 10 gün sonra yeni telefonlarını tanıtacak ve bizde size anı anına lansmanı aktarıyor olacağız. iPhone 6 ve iPhone 6S arasındaki fark bu güne kadar yapılmış tüm iPhone modelleri arasındaki en büyük farka sahip olacak.

Apple, iPhone 4'ten iPhone 4S'e geçişte de oldukça radikal bir değişim ortaya koydu. Tek çekirdekli yapıdan çift çekirdeğe, 5 megapiksel kamera sensöründen 8 megapiksele bu dönemde geçiş yapıldı. Oysaki iPhone 6 ve iPhone 6S arasında resmen uçurum olacak.

1441005484_00.jpg

Apple iPhone 6S'te (FinFET) üretim teknolojisi ile 14 nanometre üretim teknolojisine geçiş yapacak. Bu da daha fazla saat hızı anlamına gelebilir. Kamera tarafında ise Sony ile kapalı kapılar ardında uzun zamandır bir çalışma var. Sony'nin sadece iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ta kullanılacak bir kamera sensörü ürettiği konuşuluyor. RAM tarafında da ciddi bir artış olacak ve Appel ilk kez 2 GB RAM'e geçiş yapacak. Pil tarafında da bir miktar artış bekleniyor. Apple'ın PC'lerde kullandığı ForceTouch özelliği de telefona eklenecek. iPhone 6S'in iPhone 6'dan en önemli farklarından birisi de geliştirilmiş ön kamerası olacak.

Tüm bunların maliyeti ise tam bir muamma. Bu gün itibariyle Avrupa'da iPhone 6'nın 699 €, iPhone 6 Plus'ın ise 799 €£dan satıldığını görüyoruz.

1441004726_ekran-alintisi.png

Yeni telefonların fiyatlarını ise sanırız 16 GB modelinin olup olmayacağı belirleyecek. Apple'ın 16 GB'dan vazgeçeceği ve en az 32 GB'lık bir seçenek sunacağından bahsedilirken telefonların Avrupa fiyatlarının 1000 €'ları bulacağını ön görebiliriz. iPhone 6S'in ülkemizde 4000 TL seviyelerini zorlayacağını düşünürken bu telefonların GSM Operatörlerinin 24 ay kontratlı fiyatlarının faizlerle birlikte 5000 TL'leri bulabileceğinden korkuyoruz!

Peki siz iPhone 6S ya da iPhone 6S Plus almayı düşünüyor musunuz? Lütfen aşağıda ki küçük anketi işaretleyin...