AOC'dan, HDR ve 0.5 ms tepki süresine sahip monitör geliyor!

AOC, oyuncuların rüyalarını süsleyen monitörünü tanıtmaya hazırlanıyor. HDR ve 0.5 ms tepki süresine sahip rüya monitörün detayları haberimizde.

AOC'dan, HDR ve 0.5 ms tepki süresine sahip monitör geliyor!

Oyunlar için hızlı tepki süresine sahip ve renk açısından bir monitör bulmak maalesef ki günümüzde biraz zor. IPS panelli monitörler, oyun deneyimini düşürdüğü için geliştiriciler daha hızlı panel olan TN ve VA panellere yöneliyor. Ancak bu panellerde minimum tepki süresini 1 ms olarak görmekteyiz. AOC, yeni monitörleri ile oyunun kurallarını yeniden yazmaya hazırlanıyor.

AOC, önümüzdeki günlerde AMD'nin oyunlardaki kırılmayı FPS kaybı olmadan engelleyen FreeSync 2 ve Nvidia'nın G-Sync teknolojisini destekleyen monitörleri ile karşımıza çıkacak. Bu monitör HDR desteğinin yanında 0.5 ms tepki süresine sahip olması ile sektörde bir ilke imza atacak.

AOC'nin bu monitörde TN paneli kullanmasına rağmen, HDR özelliğinde sayesinde resim kalitesi IPS'e yakın olacak. Yani oyuncular hem tepki süresinden hem de görüntü kalitesinden feragat etmeyecek.

1440P çözünürlüğündeki bu monitörün ekran tazeleme hızı ise 144 Hz olacak. 27 inç boyutundaki bu monitörler 2018 yılının ikinci çeyreğinde satışa sunulacak. FreeSync 2 destekli monitör 599 Euro, G-Sync destekli monitör ise 699 Euro fiyat etiketine sahip olacak.

1503736736_acos.jpg

"Şimdiye kadar kavisli monitörler ya IPS ya da VAydı, ama tamam, yanıt süresi o kadar da iyi değildi: Her zaman biraz bulanıklık var, ama şimdi AU Optronics'in 0.5ms tepki süresine izin veren kavisli paneller var. "
AG273QCX, HDR ve 0,5ms yanıt sürelerine ek olarak geniş bir renk yelpazesini ve AMD'nin en son adaptif senkron teknolojisi FreeSync 2'yi de destekleyecektir. Monitör, 1440p çözünürlük ve 144Hz yenileme oranı ile 27 "eğimli bir paneldir.

AGON 3 serisinin bir parçası olarak AOC, benzer ekran, AG273QCG'yi Nvidia'nın G-Sync teknolojisi ile başlatacak. G-Sync sürümünde HDR yeteneği yokken, tarihsel olarak daha fazla renk doğruluğu, VA teknolojisi olan biraz daha hızlı bir 165Hz panel olacak.

Şu anda, monitörlerin Nisan 2018'de satışa sunulacağı anlaşılıyor. FreeSync 2 sürümü 599 € (715 $), G-Sync varyantı ise 699 € (835 $) olacak.