Apple acımıyor siliyor! Binlerce uygulama App Store'dan kaldırıldı!

Apple, kalitesiz ve klon yapımları App Store'dan kaldırmaya devam ediyor. Firma şimdi de 47 binden fazla uygulamayı mağazadan sildi! Peki, hangi kategorideki uygulamalar silindi?

Apple acımıyor siliyor! Binlerce uygulama App Store'dan kaldırıldı!

Güvenliğe verdiği önem ile bilinen Apple, iOS uygulama mağazasında geçtiğimiz gün büyük çaplı bir temizlik yaptı. Diğer platformların aksine önüne gelen uygulamasını yüklesin mantığı ile çalışmayan Apple'ın gözünden kaçan kalitesiz uygulama sayısı tam 47.300 adet olarak açıklandı.

Sensor Tower'ın açıkladığı rakamlara göre; App Store'dan kaldırılan uygulamaların sıyası geçen yıla göre %238 arttı. Bu temizlikte en ağır darbeyi oyun kategorisi aldı. Oyunlar kategorisinden %28, Eğlence kategorisinden %8.99, Kitaplar kategorisinden %8.96, Eğitim kategorisinden %7 ve Yaşam Tarzı kategorisinden ise %6'lık bir uygulama silimi gerçekleştirildi.

Kaldırılan uygulamalar genellikle kalitesiz veya klon yapım olduğu için App Store'da artık yer almayacak. Apple'ın ilerleyen dönemde daha fazla uygulamayı mağazadan kaldırması bekleniyor..

1479286618_apple-removed-a-ton-of-apps-from-the-app-store-last-month.jpg.png

Aylara göre App Store'dan kaldırılan uygulama sayısı