Apple araç test merkezi kurdu. Peki burada ne yapıyor?

Apple neyin peşinde?

Apple araç test merkezi kurdu. Peki burada ne yapıyor?

Apple kendi işletim sistemini geliştiren bir firma. Hem PC'lerinde hem de telefonlarında kendi işletim sistemi ile yoluna devam ediyor. Bunun avantajlarını ise kullanıcılar ciddi oranda yaşarken bazı noktalarda bu avantaj içinden çıkılmaz bir hal de alabiliyor.

Apple'ın bir araba üzerinde çalıştığı uzun süredir konuşuluyor. Bu aracın nasıl olacağı, ne şekilde olacağını Apple CEO'su Tim Cook'a sorduğumuzda ucu açık cümleler ve gülüşmelerle karşılaşıyoruz. Apple bu noktada ne var diyor ne de yok diyor. En önemli gerçek ise Apple'ın araç içinde kullanıma sunduğu Car Play oluyor.

Geçtiğimiz gün Dinçer KARACA'nın aracında test ettiğim Apple Car Play tek kelimeyle muhteşem çalışıyor. Telefonla anında eşleşen bu sistem sayesinde cep telefonunuzun tüm özelliklerini hatta Siri'yi bile kullanabiliyorsunuz.

1455263542_ekran-alintisi.png

Gelen bilgilere göre Apple Kaliforniya'nın Sunnyvale bölgesinde süper lüks araçları test etmeye başladı. Çevrede oturan kişilerin araçların seslerinden şikayetçi olduğu belirtilirken Apple'ın bu bölgede bu araçlarla ne yaptığı tam bir muamma.

Apple, Car Play projesinin kapsamını otonom sürüş ya da acil durumlar için duruş gibi farklı alternatiflere çevirme eğiliminde olan Apple'ın önümüzdeki dönemde büyük sürprizlerle karşımıza çıkacağını belirtelim.

Sizce Apple Sunnyvale'de lüks araçlarla ne yapıyor?