Apple, bu uygulamaları yeni iOS sürümünde kullanmak için kaldırdı!

Apple'ın, App Store'daki uygulamaları yeni iOS sürümünde kullanmak için kaldırdığını biliyor muydunuz? İşte App Store'dan kaldırılan o uygulamalar.

Apple, bu uygulamaları yeni iOS sürümünde kullanmak için kaldırdı!

Apple, yeni iOS sürümlerinde her zaman yenilikler ile karşımıza çıkıyor. Ancak bu yeniliklerin çoğu Jailbreak'te önceden olan veya App Store'da yer alan uygulamalara benziyor. Apple, Jailbreak'e müdahale edemediği için App Store'dan bu tip uygulamaları kaldırıyor.

Apple'ın bu zamana kadar yeni iOS sürümlerinde kullanmak için App Store'dan sebepsizce kaldırdığı 4 uygulamayı sizler için bir araya getiriyoruz.

Camera+

Apple, kamera uygulaması olan Camera+'ı ses tuşları ile fotoğraf çektiği için App Store'dan kaldırmıştı. Bu özelliği çıkarıp tekrar App Store'da yer alan Camera+ uygulamasının neden kaldırıldığı yeni iOS sürümü ile ortaya çıktı. Çünkü Apple, ilerleyen aylarda iPhone 4s ile ses tuşları ile fotoğraf çekme özelliğini sunacaktı.

1503063620_cameravolumesnap.gif

f.lux

Android, Windows ve macOS platformlarında yer alan f.lux uygulaması, gece geç saatlerde ekrana bakmak zorunda olanların göz sağlığını korumaya yarıyor. Mavi ışık filtresi sayesinde ekranı sarartarak gözlerin yorulmasını engelleyen f.lux, zamanında App Store'da yayınlanmıştı.

Ancak Apple, bu sistemi Night Shift adını verdiği özellik ile sunacağı için f.lux'un App Store'daki ömrü çok olmadı.

1503063732_night-shif-modu-destekleyen-cihazlar.jpg

Finder for AirPods

Apple'ın tamamen kablosuz kulaklığı AirPods için geliştirilen Finder for AirPods uygulaması, AirPods'u kaybettiğiniz zaman Find my iPhone gibi harita üzerinde bulmanızı sağlıyordu. Ancak Apple bu özelliği iOS 10.3 ile sunacağı için App Store'dan apar topar kaldırdı.

1503063804_airpods-find.jpg

Coolpixel

iOS'te ekran videosu kaydetmeye yarayan Coolpixel uygulaması, App Store'da yayınlandığında büyük beğeni toplamıştı. Ancak Apple Coolpixel uygulamasını geçtiğimiz aylarda App Store'dan kaldırdı. Çünkü ekran videosu çekme özelliği iOS 11 ile sisteme entegre edilecekti.

1503063753_coolpixel.jpg