Apple CEO'su Tim Cook, Uber'ı tehdit etti!

Apple ile Uber arasındaki gerginlik büyüyor. Apple, uygulamayı App Store'dan kaldırmakla tehdit ediyor!

Apple CEO'su Tim Cook, Uber'ı tehdit etti!

New York Times gazetesinde yayınlanan bir habere göre; Apple CEO'su Tim Cook, Uber CEO'su Travis Kalanick ile geçtiğimiz günlerde görüştü. Bu toplantıda Cook, Apple olarak Uber'in uygulamasının gizli bir özelliğinden memnun olmadığını belirtti.

Uygulamaya gizlenen bu özellik ile Uber kullanıcılarının hangi iPhone kullandığı belirlenebiliyor ve iPhone sahiplerinin lokasyonları an ve an takip edilebiliyor.

Ayrıca Uber uygulaması iPhone'dan kaldırıldıktan sonra bile Uber hala kullanıcıları izlemeye devam edebiliyor. Apple, geç de olsa bu güvenlik ihlalini farkedip tepkisini çok sert bir şekilde ortaya koydu.

Tim Cook, Uber'ın CEO'su Travis Kalanick'i eğer Uber uygulamasındaki bu güvenlik açığını düzeltmezse, uygulamayı App Store'dan kaldırmak ile tehdit etti.

1482832417_uber-1.jpg

Uber, iPhone kullanıcılarını izlemesinin nedenini dolandırıcılığın ve müşteri güvenliliğini sağlamak için yaptığını belirtse de bu gerekçe Apple'ı tatmin etmedi. Uber uygulaması tahminlerimize göre bu ay içerisinde bir güncelleme alıp bu gizli takip özelliğinden arındırılacaktır.