Apple uygun fiyatlı akıllı telefon hakkında ne düşünüyor?

Apple yöneticileri iPhone X'in pahalı fiyatı hakkında konuştu.

Apple uygun fiyatlı akıllı telefon hakkında ne düşünüyor?

iPhone X, 64GB'lık taban modeli 999 dolar karşılığında satılırken, 256GB sürümünün ABD'de 1,149 dolara satıldığı en pahalı iPhone modelidir.

2007'de piyasaya sürülen ilk modelin başlangıcından bu yana iPhone'un en büyük yeniliklerinden biri olmasına rağmen fiyat, cihazın satın alınmasından kaynaklı potansiyel alıcıların önemli bir kısmını geride tuttuğu şeydir ve Apple bunu iyi bilmektedir.

Time, röportaj yaptığı iki Apple yöneticisi ile iPhone X’in yüksek fiyatını görüştü. Apple'ın donanım mühendisliği kıdemli başkan yardımcısı olan Dan Riccio, "Hedefimiz her zaman en düşük maliyet ile mümkün olan en iyi ürün olduğunu düşündüğümüz ürünleri sunmaktır." dedi.

1510915744_iphone-x.jpg

Sadece bir telefon değil

Apple'ın uygun fiyatlı telefonlar üretmemesine rağmen, şirket, 2017 serisinin piyasaya sürülmesinden sonra büyük indirim gören önceki nesil iPhone'lar da dahil olmak üzere, daha küçük bir fiyat etiketi ile eski modelleri satmaya devam ediyor.

Apple'ın baş tasarımcısı Jony Ive, iPhone'ların sadece rakiplerinden daha pahalı olduğunu, çünkü yalnızca telefon değil, daha gelişmiş işlevler sağlayabilen cihazlar olduğunu söylüyor.

On yıl önce 500 dolarlık bir fiyat etiketi ile başlatılan ve o zamanlar çok pahalı olduğu düşünülen orijinal iPhone'a işaret etti. Çünkü normal bir telefondan daha fazlasını yapabilme özelliğine sahipti. Steve Jobs, iPhone'u "bir iPod, telefon ve İnternet iletişim cihazı" olarak tanıttı ve bu özelliklerin tamamı son 10 yılda gelişti.

Ive, "İnsanlar ürünle ilgili tecrübeli değildi, çünkü ürün adında" telefon" sözcüğü vardı" diyor.

Apple'ın en uygun fiyatlı iPhone'u olan iPhone SE, 32GB'lık depolama alanı ile 349 dolara Apple Mağazası tarafından satılıyor.