Apple her iPad Pro satışından 200$ kâr ediyor

iPad Pro'nun ilk çeyrek tahmini satış rakamları açıklandı. Yatırım bankası RBC Capital Markets'e göre Apple her iPad Pro'dan 200 dolar kâr elde edecek.

Apple her iPad Pro satışından 200$ kâr ediyor

Apple’ın büyük ekranlı tableti iPad Pro yaklaşık iki hafta önce satışa sunuldu. Ülkemizde 2.999 lira başlangıç fiyatla listelenen büyük ekranlı tablet ilk gelen haberlere göre birçok ülkede kullanıcılardan ilgi görüyor.

Kimi kuruluşlar 12,9 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan iPad Pro için yayınladıkları raporlarda, tabletin bu çeyrekte 5 milyon satış rakamına ulaşabileceği yönünde öngörüler açıklamıştı. Ancak iPad hattındaki durgunluk bu rakamın 3 milyon seviyesine çekilmesine neden oldu.

İlginizi çekebilir; 

1448436330_ipad-pro-in-use.jpg

Apple her iPad Pro satışından 200 dolar kâr edecek

iPad Pro satışlarına ilişkin son olarak yatırım bankası RBC Capital Markets bir rapor yayınladı. Yatırım bankasına göre Apple bu çeyrekte 3 milyon iPad Pro satışı gerçekleştirecek. iPad Pro’nun bir çeyrekte 3 milyon satış rakamına ulaşması, azalan tablet satışları dikkate alındığında oldukça başarılı görünüyor. Apple’ın bir önceki çeyrekte yüm iPad tablet satışları 9.9 milyon rakamına ulaşmıştı.

Banka ayrıca Apple’ın sadece iPad Pro satışlarından elde edeceği kâra da değindi. RBC Capital Markets’e göre Apple her iPad Pro satışından net 200$ kâr elde ediyor. Bu da Apple’ın bir sonraki çeyrekte sadece iPad Pro satışlarından 600 milyon dolar kâr elde edeceğini gösteriyor. 

iPad Pro satın almayı düşünüyor musunuz?