Apple, iOS uygulamalarında uyguladığı politikayı değiştirdi!

Apple, geliştiriciler son göndermiş olduğu bildiride, iOS uygulamalarındaki politikasını değiştirdiğini açıkladı. Peki, Apple bu değişiklik ile neyi hedefliyor?

Apple, iOS uygulamalarında uyguladığı politikayı değiştirdi!

Apple, iOS platformunda güvenliği sağlamak için geçtiğimiz yıla kadar uygulamalar arasında etkileşime bile izin vermiyordu. Son dönemde bu politikasını değiştirerek daha esnek davranan Apple, yine bir değişikliğe gitti. Apple'ın yeni değişikliği ile bir uygulama diğer uygulamanın reklamlarına müdahale edemeyecek.

App Store'da yer alan AdGuard Pro uygulaması, kişisel VPN oluşturup iOS'teki tüm uygulamalardaki reklamları engelliyordu. Hatta buna benzer App Store'da onlarca uygulama da yer alıyordu.

Ancak AdGuard, son yayınladığı güncelleme ile; Apple'ın bildiri gönderdiğini ve AdGuard Pro'nun diğer uygulamaların reklamlarına müdahale edemeyeceğini açıkladı. AdGuard sahipleri, Safari için içerik engelleyici ve kişisel VPN bazlı DNS çözümlerini hala kullanabiliyor.

1501670397_adguard.jpg

İlerleyen günlerde App Store'daki AdGuard Pro benzeri, Safari dışında uygulamalardaki reklamları engelleyen diğer  uygulamalar muhtemelen güncelleme alarak bu özelliği devredışı bırakacak ya da App Store'dan çekilecek.