Apple, iPhone 5C üretimini sonlandırabilir

Apple'ın plastik kasalı telefonu iPhone 5C önümüzdeki yılın ortalarından itibaren üretilmeyebilir.

Apple, iPhone 5C üretimini sonlandırabilir

Tayvan medyasında yayımlanan yeni bir rapora göre  Apple 2015 yılında iPhone 5C üretimini durduracak. Tedarikçilerden alınan verilere göre 2015 yılının ortasında Apple’ın promosyon planları sona erdikten sonra iPhone 5C ve iPhone 4S üretimi bitirilecek.

Bu hafta başında Apple’ın 2014 dördüncü çeyreğinde rekor iPhone satışı gerçekleştireceğinin altını çizen KGI analisti Ming-Chi Kuo, iPhone’ların satış grafiğinde iPhone 4S ve iPhone 5C’ye de yer verdi. Özellikle 2015 birinci çeyrek döneminde iPhone 4S ve iPhone 5C satışlarının %55 ve %77 oranında artış göstereceğini gördük. Bu artış Apple’ın uygulayacağı promosyonlara bağlanıyor.

iPhone 5C, iPhone 5S’le aynı dönemde tanıtıldı fakat iPhone 5S’nin gölgesinden kaldı. Apple beklenen satışlar gerçekleşmeyince iPhone 5C’de maliyetleri düşürmek adına telefonun 8GB’lik sürümünü satışa çıkardı. iPhone 6, iPhone 6 Plus ve iPhone 5S’in yoğun ilgi gördüğü şu süreçte iPhone 5C’yi satabilmek için Apple'ın telefonun fiyatını ciddi manada aşağı çekmesi gerekiyor. 

iPhone 4S ve iPhone 5C üretimlerinin sonlandırılmasıyla birlikte Apple’ın Touch ID parmak izi sensörü yer almayan modeli kalmamış olacak.