Apple iPhone 6 hayal kırıklığı olabilir

Apple iPhone 6 1GB RAM ile geliyor.

Apple iPhone 6 hayal kırıklığı olabilir

Bugünün diğer bir raporu ise Apple iPhone 6’nın iç bileşenleri hakkında oldu. Muhtemelen iPhone 6 ile beklentilerinizi biraz düşürmeniz gerekecek.  GeekBar tarafından Weibo üzerinden paylaşılan bir görselde iPhone 6’nın RAM bilgisi bulunuyor. Buna göre iPhone 6 muhtemelen 1GB RAM özelliği ile gelecek.

Androidli amiral gemisi akıllı telefonlar en az 2GB RAM özelliği ile geliyor ve son çıkan modellerde 3GB RAM kullanılmış olanları mevcut. iPhone 6, 1GB RAM özelliği ile diğerlerine karşı oldukça güçsüz kalacak gibi görünüyor.  Apple’ın mobil işletim sistemi iOS, Android e göre daha az kaynak ile aynı işlemleri gerçekleştiriyor ancak yinede 1GB RAM telefonu ne kadar güçlü yapar bilemiyoruz.

Öte yandan, 1 GB RAM’in özellikle iOS 8’den sonra çok daha güçlü uygulamalar oluşturacak olan geliştiricilere ne kadar yeterli olacağı düşündürüyor. Bu belge kesin olarak iPhone 6’da 1GB RAM olduğunu teyit edemez ancak GeekBar, Apple'ın tedarik zinciri içerisindeki güçlü bağlantıları sayesinde genelde güçlü bir kaynak oldu.

1408359943_sina.jpg