Apple iPhone 6'nın muhtemel 10 özelliği!

Apple'ın 2014 model amiral gemisi iPhone 6'nın olası 10 özelliği!

Apple iPhone 6'nın muhtemel 10 özelliği!

Ufukta Yeni bir iPhone görünüyor ve cihaz tanıtılmadan birçok dedikodu ve spekülasyonlar oluştu. Bu yıl iPhone modellerinde büyük değişiklik olacak. Söylenenlere göre iPhone 6, iki farklı boyut ile kullanıcıların karşısına çıkacak. Sizlere bu haberimizde iPhone 6’nın muhtemelen özelliklerinin listesini sunacağız.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda Apple’ın 2014 model iPhone 6 akıllı telefonunun muhtemelen özelliklerini inceleyebilirsiniz.

  1. Yeni tasarım…

Apple iPhone modellerinde sık sık tasarım değişikliği yapmıyor ama bu yılki modellerinde büyük değişiklikler bekleniyor. Modellerinde dedim çünkü Apple’ın bu yıl iki model iPhone modeli tanıtması bekleniyor. Şirket  “S” modellerinden sonra genelde değişik tasarıma yöneliyor. Şimdiye kadar gelen sızıntılara göre Apple yeni iPhone modelinin tasarımında iPod Touch ve iPad Air arasında bir karışım uygulayacak.

1400509095_new-design.jpg

2. Daha yüksek çözünürlüğe sahip daha büyük bir ekran

Son birkaç yıldır akıllı telefonların ekranlarının büyümesine rağmen Apple, iPhone modellerinde boyuttan taviz vermemişti. Ancak bu ölçülü yaklaşım bu yıl sona erecek görünüyor. Artık iPhone kullanıcıları minik bir ekrana bakmak zorunda kalmayacak. Ayrıca büyük ekranın yanısıra Apple’ın retina ekran kullanabileceği düşünülüyor. Şimdiye kadar en olası çözünürlük 960 x 1704 gibi görünüyor.

1400510461_a-bigger-display-with-a-higher-resolution.jpg

3. iOS 8

Apple’ın iPhone 6 modeli ile birlikte her yıl yenilediği işletim sisteminin yeni sürümünü tanıtması bekleniyor. Aslında bu konuda bazı somut  sızıntılar oldu ve görünüşe göre Cupertino’lu şirket çekirdek ile beraber yeni uygulamalarla iOS 8’e yeni bir görünüm sağlayacak. Pages, iPhoto ve iMovie gibi uygulamaların Mac iWork paketi olarak geleceği söyleniyor.

1400511504_ios-8.jpg

4. Healthbook

iOS 8 ile birlikte gelecek olan uygulamalardan biri de Healtbook olacak. Healthbook oldukça iddialı bir uygulama ve sizin kan şekeri, kan basıncı, kalp hızı, hidrasyon, solunum hızı ve hatta uyku gibi sağlıklı yaşam ile ilgili bir dizi izleme yapacak.

1400513643_healthbook.jpg

5. Daha ince profil ve çerçeveler

Apple ince sever ve bu konuda kendi çalışması açık. Apple büyük bir iPhone modelinin yanısıra ince bir tasarıma da yer verecek. Söylentilere göre cihazın kalınlığı 6.1 mm ve 7.6 mm arasında değişecek. Sızdırılan görsellere göre iPhone 6, iPhone 5S’e göre daha ince olacak.

1400514144_thinner-profile-slimmer-bezels.jpg

6. Safir cam

Safir camın diğerlerine göre daha sağlam ve çizilmelere karşı daha dayanıklı olduğu söyleniyor. Hatta Gorilla Glass’dan bile daha dayanıklı olduğu iddia ediliyor. Apple gerçekleştirdiği satın alma ile safir cam etrafında bir milyar dolar değerinde sanayi oluşturmaya başladı. iPhone 5S’in Touch ID özelliğinde safir cam kullanmıştı ve yeni amiral gemisi iPhone modellerinde de kullanması bir olasılık gibi görünüyor.

1400514568_the-glass-of-the-gods-sapphire.jpg

7. Geliştirilmiş 64-bit A8 işlemci

Apple iPhone 5S ile 64 bit işlemcili ilk akıllı telefonu tanıtarak oldukça sansasyon yaptı. Kendi özel 1.3GHz A7 işlemcisi oldukça etkileyici bir performans sundu. Tipik Apple modasına göre iPhone 6 ile birlikte tanıtılacak olan A8 işlemcisi de doğal olarak daha iyi bir performans sunacak. Bir rivayete göre ise A8 işlemcide daha fazla güç tüketimi açısından verimlikik üzerinde durulacak.

1400516677_an-improved-64-bit-a8-processor.jpg

 8. Yüksek çözünürlüklü iSight kamera

Şimdi bile iPhone 5S, 8-megapiksel iSight kamera ile diğer modeller ile karşı karşıya rekabet söz konusu olduğunda güçlü durmaya devam ediyor. Apple’dan çok köklü bir değişiklik beklenmiyor ancak, çözünürlüğü biraz daha yükseltilerek 10 megapiksel yapılabilir. Ayrıca iPhone 6, Optik Görüntü Sabitleyici ile birlikte gelebilir. 

1400517371_higher-resolution-isight-camera.jpg

9. HD ses

Görünüşe göre Apple, Beats Audio ile anlaşarak ses sistemini geliştirmeyi planlıyor. Apple muhtemelen iPhone 6 ile ses bölümünde iyileştirmeler gerçekleştirecek ve Beast Audio ile görüşmeleri devam ediyor.  Ayrıca Apple’ın iPhone 6 ile kutuya dahil olacak kendi özel kulaklıkları hakkında söylentiler olmuştu.

1400518698_hd-audio.jpg

10. Su ve toz geçirmezlik

Toza ve suya karşı koruma sağlayan IP belgelendirme telefonun seviyesini gösterir ve  oldukça moda haline gelmiştir. Sony ve Samsung amiral gemilerinde bu özelliği kullandı ve hatta HTC’nin Prime modelinin de suya ve toza dayanıklı olacağı söyleniyor. Bu yüzden Apple’da muhtemelen iPhone 6’yı suya ve toza dayanıklı olarak üretecek.

1400519023_water-and-dust-resistance.jpg