Apple iPhone'da kulaklık girişinden neden vazgeçiyor?

iPhone 7'de kulaklık girişini kullanmayacak Apple aslında neyin peşinde?

Apple iPhone'da kulaklık girişinden neden vazgeçiyor?

Apple her dönemde farklı olmayı seven bir yapıya sahiptir. Farklı olmaya çalışmakla "farklı olmak" arasında ki dengeyiyi her zaman en iyi balansta tutan firma ilk nesil Apple PC'de bile farkını ortaya koymak adına elinden geleni yapmıştı. iPhone ile birlikte sektörün kullandığı data aktarım şeklini reddeden ve 30-pin bağlantı noktasına geçiş yapan Apple, zaman içinde Android ekosisteminde standart hale gelen Micro USB giriş noktasının da "saçma" olduğunu savundu.

1448970505_apple-mfi-certified-lifetime-warranty-niki-33-feet-30-pin-usb-sync-and-charging-cable-for-iphone-4-4s-iphone-3g-3gs-ipad-1-2-3-ipod-nano-5th-6th-generations-and-ipod-touch-3rd-4th-generations-white-re-0-0.jpg

iPhone 5 ile Lightning adı verilen bir bağlantı ara birimine geçiş yapan Apple her daim olduğu gibi yine farkını ortaya koyuyor ve iPhone sahiplerinin kablolarını da yanında gezdirmelerine sebep oluyordu. Hiçbir PC'nin "doğal" olarak destek vermediği Lightning bağlantı noktası daha hızlı şarj ya da daha hızlı veri aktarımı gibi özellikler sunmasa da tersi yüzü olmaması sayesinde Apple severler tarafından büyük bir inovasyon olarak değerlendirildi.

1448970552_lightning-nedir-ne-ise-yarar.png

Geçtiğimiz gün Apple'ın yeni nesil iPhone'lar da 3,5 mm'lik kulaklık girişini kullanmayacağı ile ilgili bir haber yaptık. Peki, Apple neden böyle bir tasarıma gidiyordu?

Apple'ın 3,5 mm'lik kulaklık girişinden vazgeçmesini "su geçirmez iPhone" olarak değerlendirenlerin yanıldığını hemen belirtelim; zira Tim Cook defalarca su geçirmez teknolojik ürünleri asla benimsemediğini çeşitli platformlarda dile getirdi. Buna karşın sıvı temasına dayanıklı ürünleri tercih ettiğini yineleyen Apple CEO'su Tim Cook'un ne denli haklı olduğunu su geçirmez sertifikasına sahip telefonunuzun bir şekilde su geçirmesinden sonra servise götürdüğünüzde anlayabilrisiniz...

Apple sıvı temasına dayanıklı ürünler geliştirmek istiyor ve 3,5 mm'lik kulaklık girişi bunun önündeki en büyük engel. 3,5 mm'lik kulaklık girişinin yeni nesil iPhone'larda "muhtemelen" olmamasının asıl sebebi ise daha ince ürünler ortaya koyabilmek.

Apple yeni geliştirdiği 3D Touch donanımı yüzünden daha kalın telefonlar üretmeye başladı. Tüm iPhone ekosistemi içinde Apple ilk kez bir önceki iPhone'dan daha kalın bir telefon ortaya koydu. İncelikle uzun süredir uğraşan Apple'ın yeni nesil mobil cihazları daha ince yapabilmek için bu donanımdan kurtulması gerekiyor. 

1448971063_10799-3210-141016-ipadair2-ad-l.png

iPhone 7'de kulaklık girişi için bluetooth destekli kulaklıklara yer verileceği ön görülse de Apple'ın kapalı kapılar ardında Lightning bağlantı noktasına sahip Beats destekli bir kulaklık peşinde olduğu konuşuluyor.

iPhone 6S ve iPhone 6S Plus'ın yeterli ilgiyi görmemesi daha şimdiden iPhone 7 söylentilerinin dolaşmasına sebep olurken önümüzdeki yıl iPhone 7 ile birlikte farklı bir tasarım ve farklı özelliklere sahip bir telefon göreceğimizi şimdiden söyleyebiliriz...

Peki, sizin iPhone 7'den beklentileriniz nedir?

Volkan MANAV