Apple Watch kısa sürede akıllı saat pazarının yüzde 75’ine hakim oldu

Apple Watch, akıllı saat piyasasına hızlı bir giriş yaptı.

Apple Watch kısa sürede akıllı saat pazarının yüzde 75’ine hakim oldu

Apple’ın ilk saat çözümü Apple Watch kısa süre içerisinde akıllı saat kategorisine damga vurmayı başardı. Şu an satışların düştüğü yönünde haberler gelse de, Apple Watch tek başına akıllı saat piyasasının dört üçünü elinde bulunduruyor.

Strategy Analytics tarafından yayınlanan rapora göre Apple Watch akıllı saat 2015’in ikinci çeyrek diliminde akıllı saat sektörünün %75.5’lik dilimine sahip. Yayınlanan raporda ayrıca Apple Watch’ın akıllı saat kategorisine eşi görülmemiş bir büyüme sağladı ifade edildi. Akıllı saat piyasası Apple Watch sayesinde geçen yıl ay döneme göre %457.3’lük bir büyüme sağladı. 2014 yılının ikinci çeyreğinde tüm dünyada 1 milyon akıllı saat satışı gerçekleşirken, bu rakam 2015 ikinci çeyreğinde 5.3 milyona yükseldi.

Geçen yıl %73.6 ile sektörün mutlak  hakimi olan Samsung’un pazar payı ise inanılmaz bir düşüş gösterdi. Güney Koreli firma son olarak pazarın %7.5’lik dilimini elinde bulunduruyor.

Apple Watch 31 Temmuz itibariyle ülkemiz kullanıcılarıyla buluşacak. İlgili haberimize ve Apple Wathc fiyatlarına göz atabilirsiniz. 

1437658867_indir.jpg