Apple, Toshiba'nın yonga setleri için teklif verecek!

Apple, Toshiba'nın yongaları için teklif vermeyi düşünüyor. Apple bu yongalar için ne lkadar ödeyecek?

Apple, Toshiba'nın yonga setleri için teklif verecek!

Kamu yayın kuruluşu NHK, bugün yaptığı açıklamada, dünyanın en büyük ikinci flash bellek üreticisinin satışında en son gelişmeleri kaydetti. NHK, Cuma günü yaptığı açıklamada, Apple’ın tedarikçisi Foxconn ile Toshiba’ya yarı iletken iş teklifini vermeyi düşündüğünü açıkladı.

NHK, kimliği belirsiz bir kaynaktan yola çıkarak yayınladığı raporda, Apple'ın ABD ve Japon kontrolü altında kalması için kısmi bir tutarı koruyacağı bir planda yüzde 20'den fazla bir miktarı almak için en az birkaç milyar dolar yatırım yapmayı düşündüğünü söyledi.

Önerinin amacı, Japonya hükümetinin her türlü transfer hakkında kaygılarını hafifletmektir. Çünkü Japon hükümetinin duyarlı teknolojilerin aktarımıyla ilgili ulusal güvenlik açısından risk oluşturduğunu düşünüyor.

Western Digital Corp Toshiba'nın ortağı ve yonga işletmesinin teklifçilerinden biri. Japon firmasının çip birimine satış planlarında bir ortak girişim sözleşmesini ihlal ettiği ve bu şirketin kendisine münhasır müzakere hakları verilmesini talep ettiği konusunda uyarıda bulundu.