Apple ve SAP, iPhone ve iPad için ortak oluyor

Apple ve SAP, iPhone ve iPad’de çalışma deneyiminde çığır açmak için işbirliği yapıyor.

Apple ve SAP, iPhone ve iPad için ortak oluyor

Apple ve SAP, bugün iPhone ve iPad için güçlü özgün uygulamaları SAP HANA platformunun teknoloji harikası çözümleriyle birleştirerek her ölçekten kurumsal müşterinin mobil çalışma deneyiminde çığır açacak bir işbirliğine imza attıklarını duyurdu. Bu yeni ortak girişimle, kolayca iş ihtiyaçları için özelleştirilmiş özgün iOS uygulamaları geliştirebilmeleri için geliştiricilere, iş ortaklarına ve müşterilere yeni bir iOS yazılım geliştirme kiti (SDK) ve bir eğitim akademisi sunulacak.

“Bu ortaklık, iOS’un inovasyon ve güvenliğini SAP'nin kurumsal yazılımlardaki derin deneyimiyle buluşturarak iPhone ve iPad'in şirketlerde kullanım biçimini değiştirecek,” diyen Apple CEO’su Tim Cook şöyle ekledi: “SAP, kurumsal işlemlerin %76’sında bir SAP sisteminin kullanıldığı kurumsal yazılımlar sektörünün lideridir ve bu nedenle, tüm dünyadaki şirketlerin işlerini iPhone ve iPad’de yürütme biçimlerini gerçekten dönüştürmemize yardımcı olacak ideal ortak olduğuna inanıyoruz. Yeni SDK ile, SAP’nin 2,5 milyonun üzerindeki geliştiricisine SAP HANA Cloud Platform’dan tam olarak yararlanan ve yalnızca iOS aygıtlarının sağlayabileceği inanılmaz özelliklerden yararlanan güçlü özgün uygulamalar geliştirme olanağını veriyoruz.”

1462535767_apple-ve-sap.png

SAP şirketinin CEO’su Bill McDermott ise şunları söyledi: “Apple ile SAP arasındaki bu özel iş ortaklığını çığır açıcı yeni bir noktaya taşımaktan gurur duyuyoruz. İnsanlara hızlı ve kullanıcı dostu bir iş deneyimi sunarken onlara daha fazlasını bilmeleri, istemeleri ve yapmaları için güç veriyoruz. SAP HANA Cloud Platform ve SAP S/4HANA’nın güçlü özellikleri ile kurumlar için en büyük ve en güvenli mobil platform olan iOS'u bir araya getirerek, insanların çalıştıkları her yerde ve her an canlı verilere ulaşmalarına yardımcı olacağız Apple ve SAP, geleceği şekillendirmek, dünyanın çalışma biçimini geliştirmek ve insanların yaşamlarını iyileştirmek için  önemli bir sorumluluğu paylaşıyor.” 

İki şirket, şirketlere, tasarımcılara ve geliştiricilere SAP’nin bir hizmet olarak sunulan açık platformu SAP HANA Cloud Platform’u temel alan kendi iPhone ve iPad için iOS uygulamalarını hızlı ve verimli bir şekilde oluşturmalarını sağlayacak, özel olarak iOS için tasarlanmış yeni bir SAP HANA Cloud Platform Yazılım Geliştirme Kiti sağlamayı planlıyor. Bu özgün uygulamalar bir yandan SAP S/4HANA üzerindeki temel verilere ve iş süreçlerine erişim sağlarken bir yandan iPhone ve iPad’in Touch ID, Konum Servisleri ve Bildirimler gibi özelliklerinden de tam olarak yararlanacak.

Yeni SAP Fiori for iOS tasarım dili, ödüllü SAP Fiori kullanıcı deneyimini tüketici sınıfı iOS deneyimiyle birleştirerek yeni bir seviyeye taşıyarak şirket içi güçlü kullanıcı ihtiyaçlarına cevap verecek geliştiricilere yeni nesil uygulamalar tasarlama olanağı verecek. SAP’nin 2,5 milyon üyeye sahip global geliştirici topluluğunun, yeni yazılım geliştirme kitinin yanı sıra Apple’ın inovatif donanım ve yazılımlarından da tam olarak yararlanmasını sağlamak amacıyla yeni kurulan iOS için SAP Akademisi gereken araçları ve eğitimi sağlayacak. Yeni Yazılım Geliştirme Kiti, tasarım akademi bu yıl sonundan önce kullanıma sunulacak. 

Bu ortaklığın bir parçası olarak, SAP kritik kurumsal operasyonlar için özgün iOS uygulamaları geliştirecek. iPhone ve iPad için bu uygulamalar, Apple’ın modern, güvenli ve interaktif programlama dili Swift ile yazılacak ve SAP Fiori for iOS tasarım diliyle tanıdık bir kullanıcı deneyimi sunacak. Örneğin sahadaki bir bakım teknisyeninin parça siparişi verebilmesi veya servis planlayabilmesi ya da bir doktorun son hasta bilgilerini diğer sağlık çalışanlarıyla paylaşabilmesi için tasarlanmış uygulamalarla, tüm sektörlerden çalışanlar karar verebilmek ve eyleme geçebilmek için ihtiyaç duydukları kritik şirket verilerine, süreçlerine ve kullanıcı deneyimine doğrudan iPhone veya iPad’lerinden ulaşabilecekler.

Kurumsal uygulama yazılımları alanında pazar lideri olan SAP her büyüklükteki ve her sektördeki şirketlerin daha iyi çalışmasına yardımcı oluyor SAP, ofis çalışanlarından yönetim kuruluna, mağazadan depoya, masaüstünden mobil cihazlara kadar, kişi ve kurumların birlikte daha verimli bir şekilde çalışabilmelerini ve rekabette öne geçebilmeleri için gereken iş öngörülerini daha etkili bir şekilde kullanabilmelerini sağlıyor. SAP’nin uygulama ve hizmetleri bugün özel sektörde ve kamu sektöründe yaklaşık 310.000 müşterinin operasyonlarını karlılıkla yürütmesini, yeni koşullara adapte olmasını ve sürdürülebilir bir büyüme sağlamasını mümkün kılıyor.

Apple 1984’te Macintosh’u piyasaya sürerek kişisel teknoloji alanında çığır açtı. Apple bugün, iPhone, iPad, Mac, Apple Watch ve Apple TV ile inovasyonda dünya lideridir. Apple’ın dört yazılım platformu; iOS, OS X, watchOS ve tvOS tüm Apple aygıtlarında kesintisiz bir deneyim sağlar ve kullanıcılara App Store, Apple Music, Apple Pay ve iCloud gibi çığır açan hizmetlerle güç katar. Apple’ın 100.000 çalışanı dünyanın en iyi ürünlerini üretmeye ve dünyayı bulduğumuzdan daha iyi durumda bırakmaya kararlıdır.