Apple Watch 100 bin uygulama ile geliyor

Apple Watch "rekor kırmaya" geliyor!

Apple Watch 100 bin uygulama ile geliyor

Apple geçtiğimiz Eylül ayında yaptığı iPhone 6 ve iPhone 6 Plus'ı lansmanında hiç yapmöadığı bir şey yapmış ve farklı bir ürünü de bu lansmanda tanıtmıştı. İsmi uzun süre iWatch adıyla anılan ama aslında isminin Apple Watch olduğunu öğrendiğimiz Apple'ın ilk giyilebilir cihazı Apple Watch birçok kesim tarafından büyük bir beğeni ile karşılanmıştı.

Android ekosisteminde ki telefon üreticilerinin akıllı saatlerini uzun zamandır görmekteyiz. Googleın geliştirdiği Android Wear işletim sistemine sahip ürünlerin en büyük sorunları kendi ekosistemleri içinde programlarının olmaması ve akıllı saatlere bağımlılıkları yüzünden basit bir bildirim ekranından ileri gidemiyor olmalarıydı. 

1424875461_apple-watch-logo-main.png

Apple ise bu gidişe Apple Watch ile bir dur diyecek gibi görünüyor. Lakin ilk etapta 42 milyon adet üretime sahip olan Apple Watch için 100 bin adet programın şimdiden port edildiği açıklandı. Kendi işletim sistemi iOS'u kullanacak olan Apple Watch'ın varlıkları sürekli sorgulanan "giyilebilir cihazlara" büyük bir ivme kazandıracağını düşünmekteyiz. AppleWatch'ın 350 dolar fiyat etiketi ile satılacağı ise kulislerde söylenmektedir.

Peki siz Apple watch ile ilgili ne düşünüyorsunuz?