Apple yeni iPhone'ların tanıtım tarihini açıkladı

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için geri sayıma geçildi.

Apple yeni iPhone'ların tanıtım tarihini açıkladı

Apple yeni iPhone’lar için “Hey Siri bize bir ipucu ver" sloganlı davetiyelerin dağıtımına başladı. iPhone 6s ve iPhone 6s Plus 9 Eylül’de San Francisco California’da Apple’ın daha önce kullanmadığı bir mekan olan 7.000 kişilik Bill Graham Civic salonunda kullanıcıların huzuruna çıkacak. Apple’ın yeni iPhone’lar için düzenleyeceği basın etkinliği Türkiye saatiyle 20.00’da başlayacak.

1440709425_gsmarena002.jpg

Apple’ın “s” serisi iPhonelar’da tasarımı değiştirmediği biliyoruz. Son dönemde artan sızıntılar iPhone 6s/6s Plus için de geleneğin bozulmayacağını gösterdi. 4.7 ve 5.5 inç büyüklüğünde Force Touch ekran teknolojisini barındıracak yeni iPhone’lar Samsung üretimi Apple A9 işlemcisinden güç alacak. 2GB RAM ve 16/64/128GB dahili depolamanın eşlik edeceği yeni iPhone’ların kamera departmanı oldukça iddialı olacak. 12MP çözünürlüğe yükseltilecek arka kamerada birbirinden bağımsız beş katmanlı lens bulunuyor. 

Birçok geliştirici sürümü yayınlanan iOS 9 işletim sisteminin eşlik edeceği yeni iPhone’ların yanında nispeten daha uygun fiyatlı iPhone 6c’nin de tanıtımı gerçekleşebilir.

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus etkinlikten sadece iki sonra 11 Eylül’de ön sipariş almaya başlayacak. Telefonların kullanıcılarla buluşması 18 Eylül’de gerçekleşecek. İkinci dalga iPhone satışları ise yeni ülkelerin katılımıyla 25 Eylül’de başlayacak.