Apple'dan 'dövme' açıklaması geldi!

Apple, akıllı saati Apple Watch'ın bileğinde dövme bulunan kullanıcılar tarafından kullanılamadığı iddiasına yaptığı açıklamayla cevap verdi.

Apple'dan 'dövme' açıklaması geldi!

Cupertino merkezli Apple yaklaşık bir haftadır, bilek bölgesinde dövme bulunan kişilerin Apple watch'ı kullanamadığı gerekçesiyle eleştirilere maruz kalmıştı. Şirketten bir hafta sonra konuyla ilgili ilk açıklama geldi.

1430782797_img20150505023620.jpg

Konuyla açıklama yapan Apple, "Derinizdeki geçici veya kalıcı değişiklikler, bazı dövmeler gibi, kalp ritmi algılayıcısının performansını etkileyebilir" ifadelerine yer verdi. Apple'a göre, bu durum tüm dövme sahipleri için geçerli değil. Yetkililer, bazı dövmelerdeki mürekkebin ve renk koyuluğunun Apple Watch'taki kızılötesi algılayıcıları devre dışı bırakabileceğini belirtti.

1430782785_img20150505023446.jpg

Konuyu Reddit ve Twitter gibi sosyal medya mecralarına taşıyan kullanıcılar, kollarındaki dövmelerin Apple Watch'ın sensörünü devre dışı bırakması nedeniyle akıllı saatlerini tam anlamıyla kullanamadıklarını iddia etmişlerdi.

İki tarafında bu noktada haklı olduğu taraflar var ve şimdilik bir çözüm yolu ufukta görünmüyor. Anlayacağınız durum biraz karışık... Öte yandanşirket hakkında bir başka şikayet konusuda bulunuyor. Apple Watch'ın deri kordonlu modelini alan bazı kullanıcılar Apple Watch'ın ciltlerinde tahrişe yol açtığını belirterek bu durumu şirkete rapor ettikleri açıklandı. Bakalım Apple bu sorunlarla nasıl başedecek?