Apple'dan rekor iPhone satışı geldi

Apple her çıkarttığı iPhone modelini bir önceki modeline göre daha fazla satarak kırılması zor bir rekora da imza atıyor.

Apple'dan rekor iPhone satışı geldi

Apple'ın en büyük rakibi Samsung halen Galaxy S3 satış rakamlarını yakalamaya çalışsa da bu şimdilik pek mümkün görünmüyor. Apple ise iPhone 2G'den beri her yıl artan satış rakamları ile bu bağlamda tek başına bu rekoru elinde tutuyor. Yeni iPhone modellerini 1 yıllık süreci asla tamamlamadan çıkartmayan Apple'ın ikinci eli ve eski modelleri halen geçerliliğini korurken sizlere ilginç bir örnek vermek isteriz.

Apple'ın bundan tam 3 yıl evvel tanıttığı

  • iPhone 4S'in 3.Dünya ülkeleri için üretilen 8GB'lık modeli ülkemizde 1140 TL'ye satılmaktadır.
  • iPhone 4S'in 16 GB'lık modeli ise 1899 TL'den satılmaktadır. 

1405619950_2014-07-17-205810-apple-iphone-4s-16-gb-black-akilli-telefon-ar-tek-teknosa.png

Bu fiyatları kabul edersiniz yada etmezsiniz ama durum böyle (fiyatlar TeknoSA'dan alınmıştır). Apple her yıl 1 model çıkartarak büyük bir satış başarısı ve müşteri güveni sağlamıştır. Qualcomm'a bağlı olmadığı içinde işlemci şişirmelerine kullanıcılarını maruz bırakmamaktadır. Bu noktada itirazınız varsa size daha yeni tanıtılan LG G3, Xperia Z2 ve Galaxy S5'in henüz 6.ayını doldurmadan güncelleme alacak olmasını örnek göstermek zorunda kalacağız. 

İşte tüm bu kendine bağlı müşteri portföyü Apple'ın her geçen çeyrekte daha çok telefon satmasını sağlamaktadır. Apple 22 Temmuzda 3.çeyrek raporlarını açıklayacağını bildirmişti. Analistler 3. çeyrek mali sonuçlarında iPhone satışlarının 40 milyonu bulacağı tahmin ediyorlar. 1405620523_image-iphone-sales.png

Apple hem kullanıcılarının hemde borsadaki hissedarlarının yüzünü güldürmeye devam ediyor...