Apple'ın bahsetmediği en iyi iOS 11 özellikleri

Apple'ın WWDC 2017 tkinliğinde duyurmadığı en iyi iOS 11 özellikleri haberimizde!

Apple'ın bahsetmediği en iyi iOS 11 özellikleri

Apple WWDC 2017 etkinliğinde yeni ürünlerini tanıttı ancak, iOS 11'deki birçok harika özellikten hiç bahsetmedi.

Her yıl düzenlenen geliştiriciler konferansındaki iki saatlik sunum sırasında, CEO Tim Cook ve diğer Apple yöneticileri, iPhone ve iPad için yeni işletim sistemini tanıttılar. Tabii, iMessage'daki telefonla mobil ödemelerinden, yeni artırılmış gerçeklik çabalarından vb. birçok özellik anlatıldı ancak, bazı ayrıntılardan hiç bahsedilmedi.

Apple, iOS 11'in bir beta sürümünü yayımladığı için geliştiriciler zaten onu test ediyor ve önceden duyurulmayan özellikleri keşfediyorlar. Şirket ayrıca, açılış sırasında iOS 11'de düzinelerce eklemenin yer aldığı sessizce bir slayt gösterdi.

Şimdiye kadar bulduğumuz veya öğrendiklerimizi aşağıda ve sonraki sayfalarda inceleyebilirsiniz.

Apple'ın duyurmadığı en iyi iOS 11 özellikleri

Özel Kontrol Merkezi

Apple, Kontrol Merkezi'nin yeniden tasarlandığını belirtti, ancak özelleştirilebildiğini biliyor muydunuz?  Ayarlar ile görüntülenen öğeleri seçebilirsiniz. Düşük Güç Modu, Notlar, Metin Boyutu, Cüzdan, Ekran Kaydı ve daha pek çok şey de dahil olmak üzere bir ton yeni seçenek var. Ayrıca, Apple TV Uzaktan Kumandalarını Kontrol Merkezi'ne eklemek için yeni bir seçenek daha var.

1497001120_dbptpkyvoaarkba.jpg

Siri'ye yazın

Ayarlar'ın Genel altındaki Erişilebilirlik menüsünde, Siri'ye yeni bir Tür seçeneği bulunuyor. Bu seçenekle, Siri'ye yüksek sesle söylemek yerine sorunuzu yazabilirsiniz. Teknik olarak iOS 10'la Siri'ye komutlar yazabilirsiniz, ancak konuşulan bir sorguyu kullanmanız ve ardından düzenlemeniz gerekiyor.

type to siri in action pic.twitter.com/7mzZNYkzMA

— Mike Beasley (@MikeBeas) 6 Haziran 2017

 

Ekran görüntüsü düzenleme

Bir ekran görüntüsü aldığınızda, tam ekrana gidebilir ve kırpma ve açıklama için yeni araçlara erişebilirsiniz. Bu nedenle, ekran görüntülerini iOS 11 ile işaretleyebilirsiniz. Bunun için üçüncü parti bir uygulama gerekmez.

The screenshot editor is a nice addition to iOS 11 pic.twitter.com/kCqMOVmtFE

— Chad Whitaker (@chadwhitaker) 6 Haziran 2017

 

Ekran kaydı

Ekranınızı iPhone'un yeniden tasarlanmış Kontrol Merkezi'ndeki basit bir araçla kaydedebilirsiniz. Control Center kısayollarınızı Ayarlar aracılığıyla özelleştirirseniz, Screen Recorder adı verilen yeni araç kullanıma sunulacaktır. Ardından, kaydetmeye başlamak için kırmızı düğmeye dokunmanız yeterlidir. Kaydı durdurmak için başlık çubuğuna dokunabilirsiniz ve video kameranıza normal şekilde kaydedilecektir.

Seems like there are a lot of options for additional control centre toggles (including screen recording) #iOS11 pic.twitter.com/kiBE0H217F

— Michael (@Malvix_) 6 Haziran 2017

Koyu mod

Apple, renkleri ters çeviren daha koyu bir görüntü modu sunuyor ancak bu, ekranda gördüğünüz fotoğraf gibi diğer şeyleri olumsuz etkileyebilir. Şimdi, Akıllı Ters Çevir ayarı (Ayarlar> Genel> Erişilebilirlik> Ekran > Renkleri Ters Çevir) aydınlık arka planları karartabilir, ancak görüntülere ve simgelere hiçbir şey yapmaz. Temel olarak resmi olmayan bir karanlık mod.

screen recording and dark mode... ios 11 is lit