Apple'ın 'modası geçmiş' ve ürün tasarımları 'eskimiş'

Çin milyarder girişimci Jia Yueting, son zamanlarda Apple için demediğini bırakmadı.

Apple'ın 'modası geçmiş' ve ürün tasarımları 'eskimiş'

Çin milyarder girişimci Jia Yueting son zamanlarda Çin Girişimci Kulübü'nde bir konuşma sırasında yaptığı açıklamalarda Apple için bazı sert sözler sarf etti.

Yueting, oldukça cesurca yaptığı konuşmada, Apple’ın eskidiğini ima ederek “teknoloji dünyasından etkili bir Apple geçmiştir” dedi. Ayrıca Apple ürün tasarımlarının da eskimiş olduğunu söyledi.

1461683164_apple-logo.jpg

Şimdi eminiz ki hepiniz merak ettiniz: Jia Yueting kimdir?

Bu oldukça adil bir soru ve cevabı ise; Jia Yueting, Çin dışında bir marka olmaktan uzak olsa da, her türlü kendi ürün ve hizmetleri sunan Leeco şirketinin sahibi oluyor.

Ayrıca Leeco Çin’in Netflix’i olarak da kabul edilir. Çünkü şirket, aynı zamanda akıllı HDTV'ler ve elektrikli araçlar da geliştiriyor. 

Basitçe söylemek gerekirse, Yueting’in Apple ve Tesla’yı almak gibi bir hedefi var.

Jia Yueting’e göre Apple yenilik konusunda son derece yavaş. Örneğin bir ay önce iPhone SE modelini tanıttı ve bu model Yueting’e göre endüstri içerisinden bakınca teknolojik olarak çok düşük seviyede.

Bir endüstri lideri olarak Apple’ın  daha üstün ürünler geliştirmesi gerektiğini söyleyen Yueting,2008 yılından sonra Apple’ın beş yıl daha lider olduğunu ama şimdi geride kaldığını belirtti.

Peki siz Jia Yueting’in bu düşüncelerine katılıyor musunuz?