Apple'ın sır gibi sakladığı prototip cihazı çalındı mı?

Gasp edilen Apple çalışanın çalınan çantasının içinde yeni iPad modelinin prototipinin olduğu iddia ediliyor.

Apple'ın sır gibi sakladığı prototip cihazı çalındı mı?

Cupertino merkezli teknoloji devi Apple geliştirdiği cihazların lansman tarihine kadar gizli kalması için yoğun çaba harcıyor. Ancak bazen bu ürünler çeşitli kaynaklar tarafından sızdırılıyor. Bu kez firmanın ürünü sızmadı resmen çalındı.

Apple'ın yeni iPad modelini yanında taşıyan bir çalışanının yeni iPad modelini California eyaletinde gittiği bir evde çaldırdığı iddia edildi.

1430560680_img20150502125047.jpg

İddiaya göre, adı açıklanmayan Apple çalışanı ile internet üzerinden tanışan ve adamı evine davet eden Katherine Stump, talihsiz adama tuzak kurdu. Apple çalışanı eve geldiği sırada Stump'ın erkek arkadaşı tarafından bayıltıldı. Daha sonra ikili talihsiz adamı ıssız bir bölgeye bıraktı.

Gasp olayının polise yansımasının ardından Alexander Nejat ve Katherine Stump gözaltına alındı. Polisin Alexander Nejat ve Katherine Stump'ı gözaltına almasının ardından kayıp para bulunurken iPad'e ulaşılamadı.

Olayla ilgili açıklama yapan yetkililer, çalınan iPad modelinin Apple'ın yeni ürününün prototipi olup olmadığına dair bir bilgiye ulaşmadıklarını duyurdu. Basına yansıyan olayın ardından Apple'dan henüz resmi bir açıklama gelmedi.