Arçelik akıllı ev platformunu tanıttı

Arçelik HomeWhiz ile mobil cihazlar ve TV'ler üzerinden beyaz eşyalar ve ev aletleri kontrol edilebiliyor.

Arçelik akıllı ev platformunu tanıttı

Arçelik, tüketicilerin günlük hayatını kolaylaştıracak çözümler sunan HomeWhiz ile akıllı ev teknolojilerinde yeni bir dönemi başlatıyor. Akıllı cihazlar ile beyaz eşya ve ev aletlerinin iletişim kurmasını sağlayan HomeWhiz ile Türkiye’de ilk kez buzdolabı, çamaşır makinesi, kurutma makinesi, bulaşık makinesi ve ankastre fırın entegre bir platformda; akıllı telefon, tablet veya akıllı TV’ler üzerinden kontrol edilebilecek.


Arçelik'in, Türkiye’yi ilk buzdolabı, ilk çamaşır makinesi ve ilk Türk kahvesi makinesi gibi yeniliklerle tanıştırdığını vurgulayan Arçelik A.Ş. Genel Müdürü Hakan Bulgurlu, “Yenilikçi teknolojiler için gücümüzü Ar-Ge ve inovasyon birikimimizden alıyoruz. Ar-Ge’mizde veri analizi, yazılım mimarisi yatırımlarımızı artırıyoruz. Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen üniversiteleriyle işbirlikleri yapıyoruz. Bu çalışmalarımız sonucunda 130 farklı ülkedeki tüketicilerin alışkanlıklarına ve eğilimlerine göre dünya çapındaki 15 fabrikamızda, her yıl enerji ve su verimliliğinde öncü ve şampiyon milyonlarca ürün üretiyoruz” dedi.

 1464213425_arcelik-akilli-ev.jpg

Ürünler arıza durumunda servise haber verecek

Makine ayarları, uzaktan özellik seçimi ve çalıştırma, otomatik bildirimler, enerji ve su tüketimi bilgisi ve program süresinin kontrolleri HomeWhiz’in ilk aşamasında sunulan özellikler arasında yer alıyor. Arçelik’in sürekli olarak geliştireceği HomeWhiz dünyası, kullanıcılara sadece oturdukları yerden, ürünleri kolayca kontrol etme imkanı sağlamayacak. Birbirileriyle iletişim içinde olan ürünler, tüketiciler için en iyi çözümü bulmaya odaklanacak. Örneğin, çamaşır makinesi kumaşın cinsine göre en uygun yıkama programını seçtikten sonra, kurutma makinesine en doğru kurutma seçeneğini öneriyor.

1464213558_arcelik-akilli-ev-2.jpg

Bu sayede enerji ve su verimi sağlanırken, tüketici en iyi yıkama ve kurutma performansına da ulaşabilecek. Yakın gelecekte mutfaktaki beyaz eşyalar birbirleriyle iletişime geçerek mevcut malzemelerle hangi yemeğin pişirebileceğini belirleyebilecek. Yemek tariflerine online olarak erişen fırınlar, en uygun pişirme programlarını seçebilecek. Güncel yazılımlarla uzaktan erişilen beyaz eşyalar ve ev aletleri, olası arızalar öncesinde tüketicileri uyarabilecek. Akıllı enerji yönetimi ve özel kullanım programlarıyla, tüketiciler ürünleri tercihlerine göre kişiselleştirme fırsatına sahip olacak. Kullanıcı dostu arayüze sahip HomeWhiz uygulaması, Apple Store (iOS işletim sistemi) ve Google Play Store’dan (Android) ücretsiz olarak indirilebilecek.