Asus Computex 2016'da neler tanıttı?

Asus Zenbo robot, Zenfone 3 serisi, Zenbook, Transformer 3 Pro ve daha fazlası.

Asus Computex 2016'da neler tanıttı?

ASUS, Tayvan’ın başkenti Taipei’de yapılan ve 4 Haziran Cuma gününe kadar devam edecek Computex 2016 fuarında düzenlediği Zenvolution etkinliğinde merakla beklenen ürünlerini sergiledi.

Tanıtımı yapılan yeni ürünler arasında ASUS’un ilk robotu Zenbo tüm dikkatleri üzerine çekerken akıllı telefon segmentindeki yeni amiral gemisi ZenFone 3 tanıtımında ise gelişmiş kamera teknolojisi ile mobilde fotoğraf çekimini bir üst seviyeye çıkaran ZenFone 3 Deluxe, üst seviye tasarım ile performansı bir araya getiren yeni ZenFone 3 ve 6.8 inç Full HD ekranı ile eğlencede çığır açan ZenFone 3 Ultra modelleri beğenileri topladı.

Bunların yanı sıra üst seviye alüminyum tasarıma sahip ultra ince ve hafif dizüstü bilgisayar ZenBook 3 ile dönüştürülebilir yeni 2’si 1 arada dizüstü bilgisayarları ASUS Transformer 3 ve ASUS Transformer 3 Pro da görücüye çıktı.

Lansmanda bir konuşma yapan ASUS Başkanı Jonney Shih, ASUS’un ilk robotu olan Zenbo ve üçüncü nesil yeni mobil cihazlarının kullanıcılara devrimsel nitelikte özellikleri sunduğunu vurgulayarak, “Yıllar boyunca insanoğlu, kendi emrinde, akıllı ve kalplere dokunan bir ürünün hayalini kurdu. ASUS olarak her evin kullanabileceği bir robot geliştirdik.” dedi.

Aşağıda ve sonraki sayfalarda Asus'un tanıttığı ürünleri inceleyebilirsiniz.

 1464690447_asuszenbo.jpg

ASUS Zenbo — Her şeyi ile dört dörtlük yeni küçük yardımcınız

ASUS, Computex Fuarı’nda bir sürpriz yapıp Zenbo adını verdiği ev robotunu görücüye çıkardı. Akıllı ev cihazlarıyla uyumlu şekilde çalışan robot, bu cihazları kontrol etme imkânı sunuyor. Kullanıcıların sesli komutlarını algılayabilen robot, akıllı lambaları, televizyonları ve daha birçok cihazı kontrol edebiliyor.

Ailelerin evdeki işlerine yardımcı olmak ve onlara arkadaşlık yapmak için tasarlanan robot,  bağımsız olarak hareket edebiliyor, sözlü komutları anlıyor ve kolay bir etkileşim imkânı sunuyor. Üzerinde dokunmatik bir panelin de yer aldığı robot, kullanıcılara hatırlatmalarda da bulunabiliyor. Bu hatırlatmalar içerisinde; hastane randevuları, ilaç kullanım saatleri, antrenman zamanları, gibi birçok hatırlatma yer alıyor. Zenbo ayrıca tehlikeli durumlarda da aile üyelerini bilgilendirebiliyor. Örneğin herhangi birinin düşmesi durumunda diğer aile bireylerine haber verebilen robot, dâhili kamerası ile uzaktan kontrol edilebiliyor ve bu şekilde evde olmayan aile bireyi, robotu dilediği şekilde kontrol ederek acil müdahalede bulunabiliyor.

Video aramaları, sosyal medyada paylaşım, alışveriş, TV ve film izleme gibi birçok eğlence faaliyetinin ses komutları ile yaptırılabildiği robot, aynı zamanda çocuklara hikâyeler okuyarak onları uyutuyor veya onlarla dans edebiliyor. Eğitim amaçlı oyunlar ve interaktif ansiklopedisi ile bilgiye erişimi de kolaylaştıran Zenbo, evlerdeki aydınlatma sistemine, klimalara, TV’lere ve daha birçok cihaza bağlanabiliyor ve bu cihazları kontrol edebiliyor. Ev sahipleri evde olmadıklarında robotun üzerindeki kamera ile evlerini mobil cihazları üzerinden izleyebiliyor.

Tüm bunların yanı sıra ücretsiz Zenbo Geliştirici Programı sayesinde robotun kullanabileceği birçok uygulama geliştirilebiliyor, iş ortakları zengin robotik bir ekosistem geliştirmek için ASUS ile işbirliği yapabiliyor. ASUS Zenbo ve Zenbo Geliştirici Programı ile ilgili daha fazla bilgi için: zenbo.asus.com

ZenFone 3 ailesinin yeni üyelerinden gövde gösterisi

Asus, Computex Fuarı’nda merakla beklenen ZenFone 3 ailesinin yeni modellerini de tanıttı. Alüminyum gövdesiyle dikkat çeken ZenFone 3 Deluxe, dünyanın görünmez antene sahip ilk tam metal kasalı telefonu. 1080p çözünürlüklü Full HD 5,7 inçlik Süper AMOLED ekranın yer aldığı telefona Snapdragon 820 işlemci ve Adreno™ 530 GPU güç verirken Sony IMX318 görüntü sensörü kullanan 23MP arka kamera, 6 GB RAM ve USB-C 3.0 bağlantısı da bulunuyor. Telefonun renk seçenekleri arasında ise gri, gümüş ve altın karşımıza çıkıyor. 4K videolar da çekebilen telefonda otomatik odak fonksiyonu 0,03 saniyede anında odaklanma yaparak kaliteli görüntü alınmasına imkân veriyor. Dâhili parmak okuyucu sensör de yer alan ZenFone 3 Deluxe, telefonun arka tarafında yer alıyor ve bu sayede kullanıcının parmağının hemen altına gelerek oldukça kolay kullanım imkanı sunuyor. Quick Charge 3.0 hızlı şarj teknolojisini de kullanan telefonda kullanılan beş mıknatıslı hoparlör ve NXP akıllı amplifikatör ile kullanıcılar daha yüksek ses de dahi CD’lerden dört kat daha kaliteli net ses deneyimi yaşayabiliyor.

 1464690556_zenfone3utrafamily.jpg

ZenFone 3 modeli ise 5,5 inç Full HD (1920x1080) Süper IPS+ ekran, 0,03 saniyede otomatik odaklanma yapan 16MP kamerayla birlikte geliyor. Dünyada ilk kez yeni sekiz çekirdekli Snapdragon 625 işlemcisinin (Snapdragon 600 serisinin ilk 14nm FinFET teknolojisini kullanan işlemcisi) güç verdiği telefonda 4GB’ye varan RAM ile PC seviyesinde görüntü imkânı sunuluyor.  X9 LTE modem ve 802.11ac MU-MIMO Wi-Fi bağlantısı kullanılan telefonda parmak izi sensörü de yine arkada tarafta yer alıyor.

Computex 2016’da “Best Choice Golden Award” ödülün de sahibi olan ZenFone 3 Ultra modelinde ise 6,8 inç Full HD (1920x1080) ekran kullanıldı. ASUS’a özel Tru2Life+ Video teknolojisi ile TV kalitesinde 4K UHD görüntü çekim imkânı sunan telefon, yüksek sesleri dahi CD’den dört kat daha kaliteli sunmasının yanı sıra dünyanın DTS Headphone:X kulaklık ile sanal 7.1 kanal surround ses veren ilk telefonu yine dünyanın anten hatları kullanmayan ilk telefonu olarak dikkat çekiyor. ASUS TriTech otomatik odak teknolojisini kullanan 23MP kamera,  Qualcomm Snapdragon 652 sekiz çekirdekli işlemci, Adreno 510 grafik kartı, 4GB’ye varan RAM’in yanı sıra telefonda 4600mAh gücünde yüksek kapasiteli bir pil de yer alıyor. 

ZenBook 3 — Sadece 910 gr ağırlığında bir dizüstü

Yeni nesil ZenBook 3 11,9 mm inceliğinde ve sadece 910gr ağırlığında. Bu hafifliğine rağmen güçten taviz vermeyen dizüstünde benzersiz performans için Intel® Core™ i7 işlemci, 16GB 2133MHz RAM, 1TB’ye varan PCIe® Gen 3 x4 SSD, yeni nesil USB Type-C portu, güçlü dört adet hoparlör bulunuyor. Asalet Mavisi, Kırmızı Altın, Kuartz Grisi renk seçeneklerinin yer aldığı dizüstünde, %72 NTSC renk gamına sahip 12,5 inç ekran kullanıldı. Ekranı Gorilla Glass 4 cam ile kırılma ve çizilmelere karşı güçlendirilen dizüstünün ekran gövde oranı ise %82. Windows Hello destekli dâhili parmak okuyucu sensöre ve dünyanın 3 mm’lik en ince fanına sahip dizüstü bilgisayarda, arkadan aydınlatmalı klavye 0,8mm dikey tuş mesafesi ile rahat bir yazma deneyimi sunuyor. 9 saate kadar dayanan pil ise 49 dakika içerisinde yüzde 60’a kadar şarj olabiliyor. 

 1464690575_asuszenbook3ux390.jpg


ASUS Transformer 3 Pro — Dünyanın en çok yönlü PC’si

Etkinlikte tanıtılan ASUS Transformer 3 Pro 2’si 1 arada bilgisayar hem iş hem de ev kullanımı için tasarlandı. 8,35 mm inceliğindeki bilgisayarın renk seçenekleri ise Buz Altın ve Buzul Grisi. ASUS Transformer 3 Pro’nun 170°’ye kadar döndürülebilen menteşesi kullanıcıya geniş izleme açısı sunarken Taş, Kömür, Boz Kahverengisi ve Amber olmak üzere dört çekici renk seçeneğine sahip klavyesi 1,4mm dikey tuş mesafesi ile rahat yazma imkânı sunuyor. 2880x1920 çözünürlüğündeki ve 275ppi piksel yoğunluğuna rahip 12,6 inç ekran, %121 sRGB renk gamı ile zengin ve parlak renkler sağlıyor. Harman Kardon tarafından geliştirilen hoparlörler ise kullanıcılara kaliteli bir ses deneyimi yaşatıyor. 10Gbps hızına kadar USB 3.1 Gen 2 cihazlarını destekleyen USB Type-C bağlantısı ve 40Gbps’ye varan inanılmaz veri transferi Thunderbolt™ 3 teknolojisi, harici çift 4K UHD ekran desteği ile ASUS Transformer 3 Pro, USB 3.0 ve HDMI bağlantılarıyla da bağlanılabilirliği daha da genişletiyor. 13MP arka kamerasının yanı sıra ön tarafta yer alan kamera Windows Hello yüz tanıma teknolojisini destekliyor.

 1464690591_transformer3t305.jpg


ASUS Transformer 3 — A4 kağıttan daha küçük dizüstü

6,9 mm’lik ultra ince kasası ve 695gr ağırlığı ile 2’si 1 arada PC’nin mobilizesini, kolay kullanılabilirliğini ve çok yönlülüğünü bir arada sunan ASUS Transformer 3, bir A4 kağıttan daha küçük ebatları ile beğenileri üstüne topluyor. Taş, Kömür, Boz Kahverengisi ve Amber renk seçeneklerine sahip klavyesinin 1,4 dikey tuş mesafesi ve cam kaplama touchpadi ile oldukça kolay bir yazma deneyimi sunan bu dizüstü, Buz Altını ve Buzul Grisi renk seçenekleri ile birlikte 12,6 inç 2880x1920 çözünürlüğünde 275ppi piksel yoğunluğunda bir ekran ile geliyor. %121 sRGB renk gamına sahip ekran zengin renk sunarken ASUS Tru2Life Video teknolojisi pikselleri optimize ederek videolarda üstün bir kontrast ve netlik ortaya koyuyor.

 1464690610_transformerminit102.jpg

Dört adet yüksek kalitede hoparlör ile güçlü ve zengin bir ses deneyimi ortaya koyan ASUS Transformer 3 dizüstüne 7. nesil Intel Core işlemciler güç verirken 512GB’ye kadar SSD ve 8GB’ye kadar RAM ile iş ve ev kullanımı için hızlı bir performans sunuluyor. 13MP arka kamerasının yanı sıra Windows Hello destekli ön kamarası ve dahili parmak izi sensörü sayesinde kullanıcılar şifre girmeden dizüstüne güvenilir bir şekilde giriş yapabiliyor.