Atatürk havalimanı üzerinde Drone uçurdu, Yüzlerce kişiyi tehlikeye attı! Video

Atatürk havalimanı üzerinde Drone uçuşu gerçeklektiren kişiye suç duyurusunda bulunuldu.

Atatürk havalimanı üzerinde Drone uçurdu, Yüzlerce kişiyi tehlikeye attı! Video

Teknoloji geliştikçe küçük boyutlardaki uçabilen insansız hava araçları Drone’lar gündelik hayatımıza dahil olmaya başladılar. Ancak bu araçlar bilinçsiz kişilerin ellerine geçtiğinde ne gibi tehlikelerle karşı karşıya kalabileceğimizi Youtube'a yüklenen bir video ile görmüş olduk.

İzinsiz uçuşa yasak olan Atatürk Havalimanında bir drone sahibi, hava alanı dışından hareket ettirdiği Drone ile havalimanının üzerinde 12 dakikalık uçuş gerçekleştirdi. Bu yetmezmiş gibi videoyu Youtube'da paylaşıma sunan kullanıcı, gelen yoğun eleştirilerden sonra videoyu kaldırdı ancak suç duyurusundan kurtulamadı.

1421712298_img20150120020140.jpg

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), uçuş güvenliğini tehlikeye attığı gerekçesiyle, uçuşu gerçeleştiren Aspet Manukyan hakkında çalışma başlattı. DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, konuyla ilgili olarak DHA'ya yaptığı açıklamada, " Şu anda hukukçularımız bir çalışma başlattı. Önemli bir konu. Yapılan hukuki çalışma sonucunun mutlaka caydırıcı olması lazım. Hukuki çalışma bittikten sonra kamuoyuna bir açıklama yapacağız" dedi.

Bir kuşun bile bir uçağa çarptığında veya motoruna girdiğinde neler yaşanabileceğini düşünürsek, birçok insanın hayatına kastedecek bu tarz bilinçsiz faaliyetlerde neler yaşanabileceğini düşünmek bile istemeyiz.