Atlassian'ın Türkiye'deki İlk ve Tek Platinum Partner'ı OBSS Oldu

Türk yazılım sektörünün öncü firması OBSS (Open Business Software Solutions), dünyada çok az sayıda Atlassian partner’ının alabildiği Platinum Partner unvanını almaya hak kazandı

Atlassian'ın Türkiye'deki İlk ve Tek Platinum Partner'ı OBSS Oldu

Dünya çapında yaklaşık 35.000 müşteriye hizmet veren Atlassian; 2002 yılında kurulmuş, Avustralya merkezli bir yazılım firmasıdır. Jira, Confluence, Bamboo, Stash, FishEye, Crucible, JIRA Agile, Jira Service Desk, Confluence Team Calendar, HipChat, BitBucket, Clover gibi birçok ürüne sahip olan Atlassian’ın müşterilerinden bazıları; Facebook, Twitter, NASA, Nasdaq, Linkedin, eBay, Cisco, Adobe, Audi, Dow Jones gibi dünya devi markalardır. Atlassian, pratik ve kullanımı kolay yazılımları ile her ölçekteki ekibin işlerini yürütmesine, paylaşımlar yapmasına ve daha verimli çalışmasına yardımcı olmaktadır.

1413371742_obss-logo.jpg

OBSS; Atlassian ürünleri için lisans satış, kurulum, konfigürasyon, özelleştirme, eklenti geliştirme ve bakım/destek konularında 2006 yılından beri hizmet vermektedir. Türkiye’de Atlassian ürün eğitimi vermeye yetkili tek Atlassian partner’ı olan OBSS, yıllardır %100 müşteri memnuniyeti ile çalışmaktadır. OBSS Atlassian ekibi bu yıl, bu başarısını sadece sınırlı sayıda partner’a verilen Platinum Partner unvanını almaya hak kazanarak taçlandırdı.

Dünya çapındaki 300 Atlassian partner’ından sadece 30’unun sahip olabildiği bu unvana; OBSS ekibi tüm koşulları karşılamanın yanı sıra, yapılan sınavda %100 başarı göstererek sahip oldu ve böylece sektördeki uzmanlığını ve yetkinliğini bir kez daha kanıtladı. Atlassian Avrupa temsilcisi Vladimir Cavalcanti; OBSS’nin müşteri kitlesi, lisans satış oranı ve proje yönetimi konusunda gösterdiği gelişimle Türkiye’deki en başarılı Atlassian partner’ı olduğunu belirtti.

1413371776_obss-atlassian-ekibi.jpg

Atlassian’ın Platinum Partner’ı olmaya hak kazanmanın çok zorlu bir süreç olduğunu belirten OBSS Atlassian Yöneticisi Nesrin Akın, bu süreci şöyle anlattı: “Platinum Partner olmak için; bazı teknik eğitimleri tamamlamak, sektöre yönelik çeşitli etkinlikler düzenlemek, belli bir kotanın üzerinde lisans satışı yapmak, sektörel soru-cevap sitelerini ve blogları aktif olarak kullanmak ve en önemlisi çok zorlu bir sınavı geçmek gerekiyor. Ekibim ile birlikte tüm bu zorlu süreçleri başarı ile tamamladık.”

1413371760_obss-atlassian-yoneticisi-nesrin-akin.jpg

Müşterilerine her zaman kaliteli bir hizmet vermeyi hedeflediklerini belirten Nesrin Akın sözlerine şöyle devam etti: “Alanında her biri sertifikalı ve Atlassian tarafından özel eğitimler almış ekibimizle, 90’dan fazla firmaya destek veriyoruz. Çalıştığımız firmaların hepsi büyük ölçekli, kurumsal şirketler. 2013 yılında, Türkiye bilişim pazarındaki Atlassian lisans satışları büyüme oranımız yüzde 300 oldu. Bu rakam ile geçtiğimiz yıl Atlassian’ın global büyüme oranını geride bıraktık ve 2013 Atlassian Summit'te Atlassian yetkililerinin tebriklerini aldık. Bu yılki hedefimiz ise en az yüzde 200 oranında bir büyüme gerçekleştirmek.”

Teknik uzmanlığı ve başarısı dünya çapında onaylanan OBSS; profesyonel iş yaklaşımı, yaratıcı ve yenilikçi ekibi ile hem yerel ve uluslararası müşterilerinin, hem de global iş ortaklarının takdirini ve beğenisini toplamaya devam edecek.