Avatar filmindeki 'İkran'lara benzer yaratık fosili bulundu

Çin’in Liaoning eyaletinde, Avatar filmindeki “ikran” adlı uçan yaratıklara benzeyen 120 milyon yıllık kanatlı sürüngen fosilleri bulundu.

Avatar filmindeki 'İkran'lara benzer yaratık fosili bulundu

Çin'in Şinhua ajansı, Çin Bilimler Akademisi Omurgalı Paleontoloji ve Paleoantropoloji Enstitüsü’nden omurgalılar paleontoloğu Vang Şiaolin liderliğindeki bir ekip tarafından Avatar filmindeki uçan yaratık "ikran"a benzeyen bir yaratığın fosillerinin bulunduğunu açıkladı.

Yapılan Fosil analizi sonucunda, ekip bu yeni türün keskin dişleri, düz ve uzun bir kafatası ve alt çenesinde bıçağa benzer bir kemik çıkıntısı olduğu sonucuna vardı ve bu yüz hatları ile hasılat rekorları kıran Avatar filmindeki “ikran”lara benzer özellikler taşıdığını ifade etti.

1410691312_img20140914133345.jpg

Bu yeni türde aynı zamanda pelikandakiler gibi boğaz kesesinin bulunduğu ve bu kesenin yakaladıklarını biriktirme görevi yapıyor olabileceğini belirten Vang, fosilin 1,5 metre kanat genişliği ile Avatar filmindeki ikrana göre küçük olduğunu kaydetti. Vang, yaratığın kafatası özelliklerinin pterozor türleri arasında bilinmediğini ve sivri, yarı dairesel altçene kemiğinin hava direncini azaltıcı etkisi olabileceğini kaydetti.