Avea 10. Yılında 10. İlindeki Çağrı Merkezi'ni açtı

Avea, başta çağrı merkezi olmak üzere pazarlama, sosyal medya gibi alanlarda da çözüm sunan bir ‘müşteri irtibat noktası’ olarak hizmet veren AssisTT ile güç birliği yaparak Anadolu’ya yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

Avea 10. Yılında 10. İlindeki Çağrı Merkezi'ni açtı

·        Türkiye’nin yenilikçi teknoloji şirketi Avea, AssisTT işbirliğiyle 10’uncu ilindeki çağrı merkezi yatırımını Ermenek’te gerçekleştirdi

 

·        İlçe ve çevresine istihdam yaratmayı hedefleyen Ermenek Çağrı Merkezi’nin açılışı, Avea CEO’su Erkan Akdemir ve AssisTT CEO’su Ali Dülgeroğlu’nun ev sahipliğinde; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör ile Avea genel müdür yardımcılarının katıldığı törenle gerçekleştirildi

 

·        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: “Ülkemizde özellikle son 10 yılda büyük bir gelişme gösteren çağrı merkezleri, 2.8 milyar liralık pazar hacmi ve 70 binin üzerinde çalışanıyla dev bir sektör haline geldi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan en stratejik sektörlerden biri oldu. Hatta, çağrı merkezleri şu anda Anadolu ekonomisinde yıllık ortalama 500 milyon TL değer yaratıyor. İnanıyorum ki, dünyanın geleceği bacasız fabrikalarda, yani bilişim sektöründe.”

 

·        Avea CEO’su Erkan Akdemir: “Çağrı merkezlerimizle, her çeyrek BTK kriterlerini tutturan tek telekomünikasyon şirketiyiz. Bugüne kadar çağrı merkezi alanında 50 milyon TL’yi aşan bir yatırım gerçekleştirdik. Hedefimiz her zaman en iyi müşteri deneyimini sunmak. Avea olarak Ermenek’teki varlığımız, Anadolu’nun bu önemli ilçesinin mobil bir kente dönüşme sürecine de hız verecek. Avea çağrı merkezlerinde istihdamın yüzde 65’i Anadolu’da yoğunlaşıyor. Anadolu’daki bu istihdam büyük kentlere göçü önlerken; taşımacılık, yemek ve teknoloji gibi yan sektörleri de hareketlendirerek bölge ekonomisine 7 kat etki yapıyor.”

 

·        AssisTT CEO’su Ali Dülgeroğlu: “Çağrı merkezi sektörü ülkemizde 100 bin kişiye istihdam sağlıyor. 2023 hedeflerinde bu rakamın 350 bine çıkması bekleniyor. Yatırımlar büyük şehirlerden daha çok Anadolu’ya yöneliyor. Ermenek Çağrı Merkezimiz de gençlerimizin istihdamına katkı sağlayacak. Aynı zamanda yüksek teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanan bir olacak.” 

 1411243136_ermenekfoto2.jpg

Türkiye’nin lider teknoloji şirketi Avea, başta çağrı merkezi olmak üzere pazarlama, sosyal medya gibi alanlarda da çözüm sunan bir ‘müşteri irtibat noktası’ olarak hizmet veren AssisTT ile güçbirliği yaparak Anadolu’ya yönelik yatırımlarına bir yenisini daha ekledi.

AssisTT’in Avea’ya hizmet vermek üzere hayata geçirdiği yeni çağrı merkezi, Ermenek’te (Karaman) geniş katılımlı bir törenle açıldı.

Avea CEO’su Erkan Akdemir ve AssisTT CEO’su Ali Dülgeroğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ermenek Çağrı Merkezi’nin açılışı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Karaman Valisi Murat Koca, Ermenek Kaymakamı Eyyüp Güngör ile Avea genel müdür yardımcılarının katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Ermenek Çağrı Merkezi, sağlayacağı istihdam ve oluşturacağı ekosistemle Karaman’ın ve Ermenek’in ekonomik kalkınmasında önemli bir rol üstlenecek.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan: “Ülkemizde çağrı merkezleri 70 binin üzerinde çalışanıyla dev bir sektör haline geldi”

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünya genelinde 374 milyar doların üzerinde bir pazar büyüklüğüne sahip olan çağrı merkezi sektöründe 10 milyonu aşkın kişinin istihdam edildiğine dikkat çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ülkemizde özellikle son 10 yılda büyük bir gelişme gösteren çağrı merkezleri, 2.8 milyar liralık pazar hacmi ve 70 binin üzerinde çalışanıyla dev bir sektör haline geldi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan en stratejik sektörlerden biri oldu. Hatta, çağrı merkezleri şu anda Anadolu ekonomisinde yıllık ortalama 500 milyon TL değer yaratıyor. İnanıyorum ki, dünyanın geleceği bacasız fabrikalarda, yani bilişim sektöründe.”

Avea’dan çağrı merkezine 50 milyon TL’yi aşan yatırım

 

Avea’nın Türkiye’nin dört bir yanındaki çağrı merkezlerinden edindiği bilgi birikimini ve deneyimini Ermenek’e taşıyarak 10’uncu çağrı merkezi yatırımını hayata geçirdiklerini belirten Avea CEO’su Erkan Akdemir, Avea’nın çağrı merkezi yatırımlarıyla son yıllarda sektör ortalamasının üzerinde bir büyüme kaydettiğini ifade ederek sözlerini şöyle sürdürdü:

BTK hizmet kalitesi hedeflerini her çeyrek yakalayan tek telekomünikasyon şirketiyizErmenek’le birlikte bugüne kadar çağrı merkezi alanında 50 milyon TL’yi aşan bir yatırım gerçekleştirdik.”

Avea çağrı merkezinde istihdamın yüzde 65’i Anadolu’da yoğunlaşıyor

Sektördeki istihdamın yüzde 40’a yakını 3 büyük il dışındaki illerde yoğunlaşırken; Avea çağrı merkezinde bu oranınyüzde 65 civarında olduğunu belirten Akdemir;“ Türkiye’de Çağrı Merkezi sektöründe çalışanların yüzde 62’sinikadınların oluşturması ve yüzde 80’inden fazlasının 30 yaş altında oluşu bu sektörde yaratılan istihdamın ne kadar değerli olduğunu gösteriyor” dedi.

Avea müşteri hizmetleri yönetimini sanata dönüştürüyor

Hedef: En iyi müşteri deneyimini sunmak

 

Sadece çağrı merkezi değil, aynı zamanda çözüm merkezi olmaya çalıştıklarının altını çizen Akdemir; bu alanda ortaya koydukları başarıları ise şöyle özetledi:

“2014 yılında müşterilerimiz, Avea çağrı merkezi ile tüm kanallarımızdan 260 milyonun üzerinde kontak kurdular ve müşteri temsilcilerimiz müşterilerimize hizmet vermek için yaklaşık 100 milyon dakika telefonla görüştüler. Bu alanda sahip olduğumuz deneyimle rekorlara da imza attık. Müşteri memnuniyeti Anket sonuçları ve çağrı merkezi hedef sürelerimizin bileşiminden oluşan “Müşteri Memnuniyet Endeksi” sonucunda her geçen dönem iyileşme sağlayarak 90 puanları geçtik. Sunduğumuz üstün müşteri deneyimi ile son 5 yılda 15’i uluslararası 26 ödül aldık.

2013 yılında Türkiye Çağrı Merkezi Ödülleri’nde; Türkiye’nin En İyi Çağrı Merkezi ve En İyi Müşteri Deneyim Merkezi seçildik. Ayrıca, “Sosyal Medyada En İyi Müşteri Yönetimi” dalında birincilik kazanırken; En İyi Müşteri Deneyimi kategorisinde de “En Övgüye Değer” ödülünün sahibi oldukBu yıl Uluslararası Stevie Ödülleri’nde “Yılın Müşteri Hizmetleri Lideri” ve “Yılın Müşteri Hizmetleri Merkezi” kategorilerinde de ödül almanın haklı gururunu yaşıyoruz.”

Diğer çağrı merkezlerimizde sürdürdüğümüz hizmet kalitesini, şimdi Ermenek’e de taşıyoruz. Hedefimiz her zaman en iyi müşteri deneyimini sunmak Avea olarak Ermenek’teki varlığımız, Anadolu’nun bu önemli ilçesinin mobil bir kente dönüşme sürecine de hız verecek” dedi. 

Erkan Akdemir:

“Çağrı merkezleri Anadolu’da bölge ekonomisine 7 kat etki yapıyor”

 

Türkiye çağrı merkezi pazarının büyüklüğünün, 2013 sonu itibariyle 1.4 milyar doları aştığını ve her geçen gün hızla büyümeye devam ettiğini belirten Akdemir, sözlerine şöyle devam etti:

Çağrı merkezleri önemli bir sektör ve istihdam alanı haline geldi; özellikle Anadolu’da, bulunduğu bölgenin ekonomisine büyük katkı sağlarken; gençlerimize iş imkanı doğuruyor. Anadolu’daki bu istihdam büyük kentlere göçü önlerken; taşımacılık, yemek ve teknoloji gibi yan sektörleri de hareketlendirerek bölge ekonomisine 7 kat etki yapıyor.”

AssisTT CEO’su Ali Dülgeroğlu:

Çağrı merkezi sektörü ülkemizde 100 bin kişiye istihdam sağlıyor”

Türkiye’nin dünya çağrı merkezi sektöründe “en hızlı büyüyen” ikinci ülke olduğuna dikkat çeken AssisTT CEO’su Ali Dülgeroğlu ise 10 bin çalışanla çağrı merkezi sektöründe standartları belirleyen bir firma olduklarını belirterek; “Bugün Türkiye’nin en büyük dış kaynak çağrı merkeziyiz. Bu büyüklüğün arkasında vizyonu geniş, açık iletişime inanan, dinamik 10 bin yetkin çalışanımız var… Çağrı merkezi sektörü ülkemizde 100 bin kişiye istihdam sağlıyor. 2023 hedeflerinde bu rakamın 350 bine çıkması bekleniyor. Yatırımlar büyük şehirlerden daha çok Anadolu’ya yöneliyor. Ermenek Çağrı Merkezimiz de gençlerimizin istihdamına katkı sağlayacak. Aynı zamanda yüksek teknolojinin tüm nimetlerinden yararlanan bir ‘müşteri irtibat noktası’ olacak” dedi