Avealılar sesli imzayı seçti

1.3 Milyon Avealı Sesli İmza’ya geçti.

Avealılar sesli imzayı seçti

SESTEK’in Voice Verification ürünüyle 2011 yılından beri müşterilerini sesinden tanıyan Avea, çağrı merkezine gelen 5 çağrıdan 1’inde sesli imza kullandı, toplam kayıtlı sesli imza sayısı 1.3 milyonu aştı. Avea’nın sesli imza sayesinde sağladığı  tasarruf da yılda minimum 500 bin TL’ye ulaşıyor.

Türkiye’nin en büyük ses teknolojileri şirketi SESTEK’in önde gelen GSM operatörü Avea’nın çağrı merkezinde konumlandırdığı ‘Voice Verification’ (konuşmacı doğrulama) teknolojisi hem Avea’ya hem de müşterilerine önemli zaman tasarrufu sağlamaya devam ediyor.

1363080106_avealogo.jpg

2011 yılında Avea çağrı merkezinde hizmet vermeye başlayan SESTEK Voice Verification ürünü, ses tanıma teknolojileri alanında dünyanın en gelişmiş ürünlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Kullanıcıların sesli imzalarıyla sisteme kolay ve hızlı bir şekilde girmelerini sağlayan ürün, güvenlik sorusu, şifre hatırlama gibi süreçleri ortadan kaldırarak telekom giderlerinde azalma ve zaman tasarrufu sağlıyor. Sesli imzasını oluşturan kullanıcılar artık Avea çağrı merkezini aradıklarında seslerinden tanınıyor, böylece kimlik doğrulama sadece birkaç saniyede gerçekleşmiş oluyor.

Projenin devreye alınmasının ardından geçen yaklaşık 2 yıllık süre içerisinde sesli imzasıyla kayıt olan kullanıcıların sayısı 1.3 milyonu aşmış durumda. Zorunlu olmamasına rağmen uygulamanın geniş bir kitleye ulaşmış olması ise; yarattığı müşteri memnuniyetinin göstergesi olarak kabul ediliyor.

1363080134_sesteklogokoyu.png

Avea Sesli İmza ile Yılda Minimum 500 Bin TL Tasarruf Elde Ediyor

Sestek Voice Verification ürünü sayesinde her görüşmede tasarruf edilen ortalama süre ise 15 saniye civarında. Bu sayede Voice Verification teknolojisi Avea’ya telekom giderlerinde de tasarruf sağlıyor. Konuşma sürelerinde sağlanan kısalmalar ile yılda minimum 500 bin lira tasarruf elde ediliyor.

Avea’nın çağrı merkezinde dikkat çekici veriler sunan SESTEK’in Voice Verification ürünü, yakın zamanda Denizbank’ın çağrı merkezinde de kullanıma alındı ve hatrı sayılır katkılar sağlamaya başladı.