Avrupa'nın en iyi derbileri için tur rehberi!

momondo'dan futbol tutkunları için özel gezi rehberi!

Avrupa'nın en iyi derbileri için tur rehberi!

Yazın sona ermesiyle birlikte Avrupa’da futbol sezonu açıldı; taraftarlar yeni transferlerle güçlendirilmiş takımlarıyla hasret gidermeye başladı. Her yıl pek çok kişinin derbi müsabakalarını yerinde izlemek üzere farklı ülkelere seyahat ettiği gerçeğinden yola çıkan seyahat sitesi momondo ise futbol tutkunları için Avrupa’nın en iyi beş derbisini seçti. İşte Türkiye’den İspanya’ya, İngiltere’den Almanya’ya, bu yıl yerinde izlenmesi gereken en büyük beş derbi.

1440761657_momondo-logo-facebook.png

İspanya’da yıldız yağmuru: Barcelona – Real Madrid

Karşınızda futbol evreninin en meşhur ve elbette en ‘yıldızlı’ derbisi El Clásico… Messi’li, Arda Turan’lı Barcelona ve Cristiano Ronaldo’lu Real Madrid arasında 1930’lardan bu yana devam eden rekabet, tüm futbol turistlerinin favorisi konumunda. Siz El Clasico için Madrid veya Barcelona’ya yapacağınız ziyareti planlamaya başlamadan, biz bu vesileyle ilk karşılaşmanın 22 Kasım’da oynanacağını hatırlatalım.

1440761746_football283120x117029.jpg

Asla yalnız yürümeyecekler: Liverpool – Manchester United

Premier League, her yıl 380 karşılaşmaya ev sahipliği yapıyor. Bu karşılaşmalar arasında belki de en büyük heyecanla beklenenlerse Manchester United ile Liverpool arasındaki Kuzey-Batı derbileri. Tarihi uluslararası başarılarla dolu bu iki ekip, yalnızca ülkelerindeki değil, dünyanın dört bir yanındaki taraftarlarının yüzünü güldürmek için de yeşil sahada ter döküyor. Liverpool’un efsane taraftar grubu The Kop’un ağzından “Asla Yalnız Yürümeyeceksin” sloganını duyabileceğiniz ilk maç ise 12 Eylül’de.

1440761720_sanmiro283120x208029.jpg

Alman futbolunun zirvesi: Bayern Münih – Borussia Dortmund

Almanlar’ın verdiği adıyla ‘Der Klassiker’, Bundesliga tarihinin en başarılı kulüplerinden Bayern Münih ile Borussia Dortmund’u bir araya getiriyor. UEFA Kulüpler Sıralaması’nın ikinci sırasındaki kırmızı beyazlılar ve kadrosunda Nuri Şahin ve İlkay Gündoğan gibi Türk asıllı oyuncular bulunan sarı-siyahlılar için bu maçın anlamıysa üç puandan çok daha fazla! Son Dünya Kupası şampiyonu Almanya’nın bu en başarılı iki takımını, 2 Ekim’deki ilk karşılaşmalarında izlemek için Münih’teki yerinizi şimdiden ayırtın. Tabii stadyumdaki heyecana kalbiniz dayanacaksa.

İtalyan işi: AC Milan – Inter Milan

Milano, Avrupa’nın moda başkenti olabilir, ancak bu şehrin Eski Kıta’nın futbol başkentlerinden biri olduğu da unutulmamalı! Çünkü şehir, aynı stadı ve ortak bir maziyi paylaşan iki dev kulübe ev sahipliği yapıyor. İtalyanların verdiği adıyla ‘Derby della Madonnina’da bu yıl UEFA Kulüpler Sıralaması’nın 21. sırasındaki AC Milan mı, yoksa sıradaki Inter Milan mı gülecek? Bu sorunun yanıtını bulmak için sabırsızlanıyorsanız, ilk maçın 13 Eylül’de oynanacağını hatırlatır, İtalya’da keyifli bir sonbahar ziyareti geçirmenizi tavsiye ederiz.

Bir İstanbul masalı: Fenerbahçe - Galatasaray

Avrupa’nın en ateşli taraftarlarını görmek isteyen futbol turistlerine tavsiyemiz, bu sezon İstanbul’u ziyaret etmeleri. Zira 106 yıldır ilk günkü heyecanıyla devam eden Fenerbahçe – Galatasaray derbisini tribünde izlemek, futbolseverlerin başına gelebilecek en güzel şeylerden biri. Üstelik ilki 25 Ekim’de oynanacak dev derbi, bu yıl Robin van Persie ve Lukas Podolski gibi dünyaca ünlü yıldızlar arasındaki rekabete de sahne olacak. Futbolun adeta bir yaşam tarzı olduğu bu ülkede, başlangıç düdüğünden günler önce başlayacak ve maçın ardından kolay kolay sona ermeyecek büyük bir heyecana hazır mısınız?