Avrupa'nın ilk Gigabit LTE donanımlı cihazı tanıtıldı!

Qualcomm, EE, ve Sony Mobile Avrupa'nın ilk Gigabit LTE donanımlı ticari mobil cihazını ve ağını Wembley Stadyumu'nda tanıttı.

Avrupa'nın ilk Gigabit LTE donanımlı cihazı tanıtıldı!

Qualcomm, EE ve Sony, bugün Avrupa'nın ilk Gigabit LTE/4G donanımlı ticari mobil cihazını ve ağını görücüye çıkardı.

Şirketler etkinlik süresince Gigabit LTE'nin faydalarını dört adet günlük yaşam örneği üzerinden gösterdi.

1- Amazon Prime'dan 4K HDR10 kalitesinde içerik izlemek

2- Google Drive ile büyük boyutlu dosyalar indirirken kazanılan hız gelişim

3- Çevrimdışı kullanım için indirilen müzik ve video dosyaları

4- Gigabit LTE'nin yaygın kullanım durumunda ağ bağlantısı üzerindeki etkisini göstermek için yapılan bir ağ bağlantısı simülasyonu.

Wembley Stadyum'undaki etkinlikte yükleme hızı 110 Mbps'yi görürken indirme hızı 750 Mbps'ye ulaşarak Birleşik Krallık'taki ticari internet sağlayıcılarının sunduğu geniş bant fiber bağlantı seçeneklerinden en az iki kat daha hızlı olduğu görüldü.

EE, en yeni güncellemeleri Cardiff ve Londra'daki Tech City'deki 4G bağlantılarında kullanıma sunarken, 2017 ve 2018 boyunca büyük şehirlere benzer hizmetleri sunmayı hedefliyor. Sony'nin yeni amiral gemisi olacak akıllı telefon modeli Xperia XZ Premium'un piyasaya sürülmesiyle birlikte Cardiff şehir merkezinde 428 Mbps'yi bulan bağlantı hızına ulaşıldı.

1499759234_qualcomm1.jpg

EE 2016 yılının Eylül ayında “Cat 9”u Birleşik Krallık'ta mobil cihazlarda destekleyen ilk ağ sağlayıcısı olmuştu, Gigabit LTE teknolojisine sahip “Cat 16” mobil cihazlarını da destekleyen ilk sağlayıcı olarak sektördeki liderliğini genişletiyor.

  • Gigabit LTE teknolojisi günlük hayattaki indirme işlemlerinde bağlantı hızını ve sürekliliği iyileştiriyor. Ayrıca nüfusun kalabalık olduğu bölgelerde de yüksek bağlantı hızı sunarken geniş ağ kapasitesiyle bütün kullanıcıların bağlantı hızlarını iyileştiriyor.
  • EE'nin en yeni 4G ağ teknolojisi 750 Mbps indirme hızı ve 110 Mbps yükleme hızına ulaşabildiğini ispatlamıştı.
  • Qualcomm Snapdragon 835 Mobil Platformu'ndan güç alan Avrupa'nın Gigabit LTE teknolojisine sahip ilk ticari mobil cihazı Sony Xperia XZ Premium'un bütün özellikleri EE'nin kendi ağı üzerinden Wembley Stadyum'undaki etkinlikte görücüye çıktı.
  • Wembley Stadyum'undaki tanıtımda mobil bağlantı hızının Birleşik Krallık'taki ticari internet sağlayıcılarının sunduğu geniş bant fiber bağlantıdan en az iki kat daha hızlı olduğu görüldü.
  • Gigabit LTE teknolojisi 5G teknolojisine geçişi hızlandıracak büyük bir gelişme.