Back to the Future ayakkabısı Nike Mag, satışa sunuluyor

Nike, Parkinson hastalığının tedavisini hızlandırmak için The Michael J. Fox Vakfı ile yaptığı işbirliği kapsamında “Adaptif Uyuma” sahip Nike Mag’i tamamladı.

Back to the Future ayakkabısı Nike Mag, satışa sunuluyor

Bundan 30 yıl önce Nike, kendinden kullanıcısının ayağına göre ayarlanabilen Nike Mag ile ayakkabının gelecekteki vizyonuna ilham verdi. “Back to the Future” serisinde Michael J. Fox’ın kullandığı ayakkabı, kısa sürede kültürel bir ikon haline geldi.

Bugün, Nike ve Michael J. Fox Vakfı yaptıkları işbirliğinin gururu ile 2016 model Nike Mag’i duyurdu. Tüm dünyada satışa sunulan limitli sayıdaki Nike Mag’lerden sadece 89 çift üretildi. Nike Mag’in en büyük heyecanı, vakfın yoğun bir şekilde sürdürdüğü Parkinson hastalığına tedavi bulmak ve geniş çapta farkındalık yaratmak.

Nike, Michael J. Fox Vakfı ile Parkinson araştırması için ilk işbirliğine 2011 yılında başladı. Vakıf için özel üretilen tek bir adet Nike Mag adına bir açık arttırma düzenlendi. 10 gün içinde 10 Milyon Dolar değer biçilen Nike Mag’den elde edilen gelirin tamamı, Parkinson hastalığının tedavisi için vakfa bağışlandı. Geçtiğimiz yıl Nike, Michael J. Fox ile birlikte ilk adaptif Nike Mag ayakkabıyı elden sahibine teslim etti.

Nike bu kez, 89 adet ürettiği Nike Mag’ı tüm dünyada düzenleyeceği çeşitli etkinliklerle satışa sunacak. Nike, bu özel ayakkabıyı elde etmek isteyenlere fırsat eşitliği sunabilmek adına sınırlı sayıdaki Nike Mag’in satışını nike.com/mag ya da Nike+App üzerinden gerçekleştirecek.

Nike Mag’i kazanmak için girilecek çekilişe katılmak isteyenler 10$ değerindeki biletlerden satın alacak ve buradan elde edilecek gelir Michael J. Fox Vakfına bağışlanacak. Bilet satışları 4 Kasım’da başlayıp 11 Kasım 2016‘da sona erecek. Kazananlar ise 17 Kasım 2016 günü açıklanacak.

Ayrıca Nike Mag, üç farklı şehirde açık attırmaya sunulacak. Açık attırmalar, 11 Kasım’da Hong Kong, 14 ve 17 Kasım 2016’da Londra ve 12 Kasım 2016’da New York’ta gerçekleşecek. 

 1475672835_1475670676nikemag2016official06original.jpg