Ban Ki-moon'dan Turkcell'e övgü

Ban Ki-moon: “Turkcell hayat kurtaran ve bizim için güven veren bir ortak”

Ban Ki-moon'dan Turkcell'e övgü

Dünyada ilk kez gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler İnsani Zirvesi Türkiye’nin ev sahipliğiyle İstanbul’da yapıldı. Zirvede konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, afet anında iletişimin hayati rol oynadığını belirterek, “Mobil iletişim sağlayıcılar kriz dönemlerinde hayat kurtarıcı bir rol üstlenebilir. İletişimin devamlılığını sağlamak kendi içinde bir yardım türüdür. Krizlerden etkilenen insanların kendileri ve ailelerinin geleceği için karar verirken gerekli olan bilgilere ulaşabilmeleri için, Turkcell gibi ortaklarımıza ve sağladıkları hizmetlere güveniyoruz” dedi. 

Zirveye katılarak “İnsanları Merkeze Koymak” başlıklı panelde konuşmacı olarak yer alan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, Turkcell’in insani durumlarda iş sürekliliğiyle dünyaya örnek bir operatör olduğunu vurgulayarak zirvede iletişim sektörünü temsil etmekten gurur duyduklarını ifade etti.

Terzioğlu: Suriyeliler konusunda herkes üzerine düşeni yapmalı

Suriyeli göçmenler konusuna da dikkat çeken Kaan Terzioğlu, “Tarih boyunca medeniyetler insanların göç hareketleri üzerine kurulmuştur. Bugün de yurtlarından edilen Suriyelilerin sadece kısa vadede hayatta kalmaları için değil, sığındıkları ülkelerde uzun vadede insan onuruna yakışır bir hayat sürmeleri için çalışmalıyız. Türkiye 2,7 milyon Suriyeliye kapılarını açtı, biz Turkcell olarak 1.2 milyondan fazla Suriyeliye hizmet veriyoruz. Ülke ve şirket olarak bu insani krizde elimizi taşın altına koyduk. Bundan sonra da üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

1464100153_kaan-terzioglu-ban-ki-moon.jpg

Ban Ki-moon’dan Turkcell standına ziyaret

“Dünya İnsani Zirvesi”nin destekçilerinden biri olan Turkcell, görme engellileri sosyal hayata daha fazla dahil etmek amacıyla Young Guru Academy işbirliğiyle geliştirdiği ve GSMA tarafından ödüle layık görülen “Hayal Ortağım” uygulamasını da dünya liderlerine tanıttı. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un da yakından ilgilendiği standda, Turkcell’in görme engelli çalışanı Gamze Sofuoğlu kendisinin de içerisinde olduğu ekip tarafından geliştirilen, engellilerin hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmaları Ban Ki-moon’a aktardı.

Doğu-Batı Divanı Orkestrası, Turkcell desteğiyle sahne aldı

Turkcell zirvede ayrıca, Doğu ile Batı arasında kültürel bir bağ kurmayı ve toplumlar arası barışa hizmet etmeyi amaçlayan, Doğu-Batı Divanı Orkestrası’nın da zirvede açılış seremonisinde sahne almasına destek oldu.