Bansi Kasırgası'nın gözünde çakan yıldırım 400 km yükseklikten böyle görüntülendi!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (UUİ) görev yapan astronot Samantha Cristoforetti, Bansi Kasırgası'nın gözünü aydınlatan yıldırımı fotoğrafladı.

Bansi Kasırgası'nın gözünde çakan yıldırım 400 km yükseklikten böyle görüntülendi!

UUİ'de görev yapan İtalyan astronot Samantha Cristoforetti, 12 Ocak'ta yaşanan Bansi Kasırgası'na ait oldukça etkileyici bir fotoğraf çekti. Kasırganın gözünü aydınlatan yıldırım, yerden 400 km öteden görüntülendi.

Güney Hint Okyanusu üzerinde etkili olan kasırga, UUİ tarafından Madagaskar'ın doğusundan geçerken görüntülendi. Cristoforetti'nin çektiği fotoğrafta, hortumun gözünü saran bulutlar aşağıya doğru spiral bir şekilde kayarken görülüyor. Gözü aydınlanan yıldırım ise beyaz bir bilye gibi ikinci bir küre oluşturuyor.

1422742964_img20150131234924.jpg

Birçok fırtınayı tetikleyen Bansi Hortumu, 32-64 kilometre genişliğinde bir alanda etki gösterdi. Güçlü yağmurlar ve gök gürültülü fırtına halinde belirmeye başlayan Bansi, 11 Ocak'ta okyanus ve üzerindeki hava şartlarının el vermesiyle büyüyerek kasırgaya dönüştü. Kasırganın yarattığı fırtınalar saatte 185 km hıza ulaştı.

Cristoforetti'nin çektiği fotoğrafta, gözün açıklığı altında her yönden gelen rüzgarlar dalgaları birbirine vurarak dev dalgaların oluşmasına neden oldu. Kasırganın su üzerinde yarattığı olağanüstü etki, yaklaşık 40 metre boyunda dalgalar doğurdu. Bansi Kasırgası'nın 12 Ocak'tan sonra gücünü yitirerek yok olduğu belirtildi.

Kaynak: Al Jazeera Türk