Battlefield 1 Çanakkale savaşını anlatacak

Beta döneminde en çok oynanan oyunlar arasına giren Battlefield 1'de DICE söz verdiği şekilde Çanakkale Savaşını tarafsız şekilde anlatacak.

Battlefield 1 Çanakkale savaşını anlatacak

Tam sürümünün yayınlanmasına kısa bir süre kalan Battlefield 1 hakkında en çok merak edilen konulardan birisi Çanakkale Savaşı'ydı. Battlefield 1'de oyunun geliştiricisi DICE'ın Çanakkale Savaşını Türk düşmanı gözüyle mi yoksa tarafsız şekilde mi oyuna yansıtacağı merak konusuydu.

İnternete sızan ve daha sonra EA Games'in internet siteleri ve youtube kanal sahiplerinden rica ile kaldırttığı videoda görüldüğü üzere oyunun yapımcı şirketi EA Games ve oyunun geliştiricisi DICE Çanakkale Savaşını tarafsız bir gözle oyuna entegre etmişler.

Battlefield 1'de "The Runner" ismiyle geçen "Haberci" görevinde Çanakkale Savaşı bütünüyle tarafsız olarak hazırlanmış. Videodan izlediğimize göre Gelibolu yarım adasına çıkarma yapan öncü Anzak birlikleri arasında bulunuyoruz ve ön cephede bulunan askeri birliklere haber ulaştırmaya çalışıyoruz.

Battlefield 1 The Runner / Haberci görevini tamamlamaya çalışırken senaryo ve uygulamanın gerçekçiliğini bir kez daha anlıyor ve cehennemi hissediyoruz. Battlefield 1 Çanakkale Savaşını konu alan bölümde düşman askerini canlandırdığımız için görev sırasında hissedilen cehennem, Çanakkale Savaşı senaryosunun ne kadar gerçekçi olduğunu anlamamıza yetiyor. 

Oyunun geliştiricisi DICE Battlefield 1 The Runner / Haberci görevinde Çanakkale Savaşını ekstra bir özen göstererek hazırlamış. İzlediğimiz videodan da anladığımız, her iki tarafında rencide olmaması için özenle dikkatle ayarlamalar yapılmış. Battlefield 1 The Runner / Haberci görevinin sonunda ekrana gelen yazılarda oyunculara "Osmanlı Askerlerinin vatanlarını savundukları ve devamında Türkiye Cumhuriyeti!nin kurulduğu" söyleniyor. Oyunu geliştiren DICE ve yapımcı şirket EA Games'in bu konuda göstermiş oldukları titizlik ve tarafsızlıkları bizlerden tam puan aldı.

1476102051_battlefield1-the-runner-haberci-gorevi-canakkale-savasi-1.jpg

1476102065_battlefield1-the-runner-haberci-gorevi-canakkale-savasi-2.jpg