Bayram alışverişlerinde sahte ürün sipariş sayfalarına dikkat!

Siber korsanların henüz piyasada olmayan ürünlerle ilgili e-postaların içinde gönderdikleri sahte sipariş sayfaları tehlike saçarken bu konuda oldukça dikkatli olmanızı öneririz.

Bayram alışverişlerinde sahte ürün sipariş sayfalarına dikkat!

Trend Micro, merakla beklenen teknolojik cihazların ilgi çekici faktör olarak kullanıldığı e-postalarla sahte sipariş sayfaları üzerinden kredi kartı bilgilerinin çalındığını tespit etti. Özellikle bayram döneminde birçok kişinin internet üzerinden alışveriş yapacak olması tehlikenin boyutlarını artırıyor. Teknolojik cihazların piyasaya çıkış tarihleri yaklaştıkça bu tarz çevrimiçi dolandırıcılık e-postalarının sayısında büyük artış görülüyor. Bu e-postalar sahte sipariş sayfaları içermenin yanında zararlı yazılımlar aracılığıyla kişisel verilerin de çalınmasına neden oluyor.

iPhone 6 için sahte sipariş sayfaları yaygınlaşıyor

Siber suçlular kullanıcılara gönderdikleri e-postalarda kişilerin merak duygusundan faydalanmaya çalışıyorlar. iPhone 6’nın Eylül ayında piyasaya çıkacağı söylentileriyle birlikte artan bu tarz e-postalar özellikle bayramda iPhone sahibi olmak isteyenleri hedef alıyor. Siber suçlular Apple’dan gönderilmiş gibi hazırladıkları e-postalarda sahte iPhone 6 görselleri ve cihazın henüz resmi olarak açıklanmayan teknik bilgileriyle beraber ürün siparişi için bağlantılar da paylaşıyorlar. Kullanıcılar ön sipariş niyetiyle ya da ürün piyasaya çıkmış zannederek buralarda hesap bilgilerini paylaşıyorlar. Siber korsanlar yaptıkları bu aldatmacalarla kullanıcıların hesap bilgileri ve kişisel verilerini çalıyorlar.

Trend Micro tüm kullanıcıları sahte iPhone söylentilerine karşı uyarıyor. Şirketin kendi kaynaklarından yapacağı resmi açıklamaların dikkate alınmasını öneriyor.