Beklenen oldu Nintendo mobil oyun piyasasına giriyor!

Oyunun dengeleri bozulacak.

Beklenen oldu Nintendo mobil oyun piyasasına giriyor!

Oyun konsolu denince ilk akla gelen markalardan birisi olan Nintendo, son dönemde Wii U ile prestij kaybı yaşsa da 3,3 milyar dolarlık bir piyasaya halen hükmediyor. Uzak doğu ve Amerika'da oldukça ilgi gören Nintendo'nun en önemli silahı hepimizin mutlaka oynadığı Super Mario'dur.

Zaman içinde farklı farklı konseptlerde gördüğümüz Super Mario ve "Sports" oyunları ile Nintendo kendi ekosistemini yaratmıştı.

Yeni gelen bir bilgiye göre Nintendo, akıllı telfeonlar ve tabletler için oyun geliştircisi Dena ile işbirliğine gideceğini Games Beat etkinliği kapsamında duyurdu. Bu duyurunun en önemli noktası ise Nintendo'nun dolaylı olarak oyun pazarına giriş yapacak olmasıydı.

1426759331_dena-nintendo.png

Yıllık 30 milyar dolar paranın döndüğü Free to Play endüstirisine Super Mario ve benzer oyunlarla giren bir Nintendo'nun kötü günleri geride bırakabileceğini düşünmekteyiz.

Bu açıklama sonrasında Nintendo'nun efsane oyun konsolu 3DS kullanıcılarının ne düşüneceğini oldukça merak ediyoruz. Bakalım Nintendo Free to Play dünyasında neler değiştirecek?