Beklentileri karşılayamayan oyunlar!

Son zamanların en heyecanla beklenen ancak hayal kırıklığıyla sonuçlanan bir çok oyunundan en büyük hayal kırıklığı yaratan oyunları sizin için bu başlık altında topladık.

Beklentileri karşılayamayan oyunlar!

Video oyun endüstrisi büyük yayıncılar ve geliştiricilerle dolup taşan milyarlarca dolarlık bir endüstri. Günümüzde oyunlar, bütçe ve promosyonlar söz konusu olduğunda bir Hollywood filminden geri kalmıyor. Genellikle yayıncılar sürekli yeni bir projeyi duyuruyor ve oyunculara gerçekten devrimci ya da alanında tek olacağına dair ikna edici vaatlerde bulunuyorlar.

Ancak sahte vaatler yüzünden birçok oyun oyunseverler için korkulu bir rüya haline geldi ve kendilerine vaat edildiği gibi görünmeyen bir oyun için para ödediler.

Watch Dogs

 1484138048_2fe30542cfe6cabe85a192e5641f8719large-e1460171085721.jpeg

Gerçek oyunun, gösteriş yapmak için yayınlanan fragmanlara hiç benzemediğinden bu oyunun bu listede olacağını tahmin etmiş olabilirsiniz. Oyuncular, çok heyecanlıydı, çünkü bu, dünyaya hack yapabileceğiniz benzersiz bir oyundu. Oyunun yayınlanmasından sonra oyuncular, fragmandaki müthiş grafikler gerçek oyunda yer almadığını ve fragmanlarda görülen eylemin oyunda sunulanla aynı olmadığını fark etti. Oyun yine de iyi bir pazarlama taktiğiyle güzel bir gelir sağlamış olacak ki 2nci oyunu geçtiğimiz günlerde satışa sunuldu.

Destiny

 1484139360_dest3.jpg

Arkadaşlarıyla büyük bir çok oyunculu çevrimiçi FPS oyunu oynayabilecekleri için çok sayıda oyuncuyu heyecanlandıran oyun son olarak piyasaya çıktığında, oyuncular oyunun özel bir şey olmadığını ve tüm heyecana rağmen farklı bir tarzda ortalama atıcı oyunu olduğunu öğrendi.

Oyun kötü değildi, ama herkesin olacağını düşündüğü gibi de değildi. İnsanlar oyunu biraz oynadıktan sonra oyunun çok tekrarlayıcı olduğunu fark ettiler.

Dead Island

 1484140259_deadisland2.jpg

Oyun hızlı bir şekilde tekrarlandı, çünkü yapılan sadece zombi öldürmek ya da seni kovalayıp öldürene kadar onlardan kaçmaktı. Grafikler oldukça zayıftı ve karnından bağırsakları akan zombi ve cesetleri göremiyorsanız zombi oyununun ne anlamı kalır? Çeşitli hatalar ve sadece deneyiminizi daha da kötüleştiren oyunla gelen sorunlar vardı. Bununla birlikte, bu büyük başarısızlık yüzünden aynı geliştiriciler Dying Light adlı bir başka zombi oyununa imza attılar ve Dead Island'dan çok daha iyi sonuçlar verdi.

Fable 3

 1484140543_img2.jpg

Oyunun ilk fragmanında Ben Kingsley ve Simon Pegg gibi sesleri duyanlar oynamak için gerçekten heyecanlandılar. Gerçekten oyunun ilginç olacağını ve benzer oyunlara göre olağandışı bir şey olacağını düşünürdüm.

Oyun çıktığında anlaşıldı ki sıradan bir oyundu. Karakterinizin daha dikkat çekici hale getirmek için geliştiricilerin uyguladığı kurallar çok işe yaramadı ve odaklandıkları ana özelliklerden biri olduğu için oyunun geri kalanı daha da kötüleşti. Oyuncuların yorumları, oyunda özel bir şeyin bulunmamasıydı ve geride hiçbir anı bırakmayan sıkıcı bir tecrübeydi.

Aliens: Colonial Marines

 1484141631_iqikyjvzmthdy20jdfoa.jpg

Sega adı altında üst düzey bir yayıncı tarafından yayınlanan bu korkunç oyunda iyi bir şey yoktu, çünkü yayınlanan fragmanla karşılaştırıldığında korkunç grafikleri vardı, bu da büyük bir aldatmacaydı. Şaşırtıcı olan ise bazı oyuncular oyun geliştiricilerine o kadar öfkelendi ki, oyun ve grafiklerin fragmanla benzemediğini ve yalan söyledikleri için Sega'ya dava açtılar.

Call of Duty : Ghosts

 1484142021_call-of-duty-ghosts.jpg

Oyun muhtemelen bugüne kadarki en kötü Call of Duty oyunlarından biriydi ve düşük donanımlı bir oyun gibi görünerek en yeni donanım kaynaklarını kullanmakta başarısız oldu. Çok oyunculu standartlara uygun değildi ve genel olarak hayranları oyunun kalitesinden çok rahatsız oldular.