Beyaz perdede bu hafta!

Aksiyon, macera, komedi ve dram dolu bir hafta sizleri bekliyor!

Beyaz perdede bu hafta!

Bu hafta yine birbirinden güzel filmler beyaz perdede sinema severleri bekliyor. Özellikle Marvel ve süper kahramanları takip edenlerin yakından tanıdığı Wolverine, 2013  yılında izleyenlerle tekrar buluşuyor. Aksiyon macera ve dramın hakimin olduğu bir hafta bizleri bekliyor. İşte haftanın ilk fimli;

Wolverine

Vizyon Tarihi: 26 Temmuz 2013 (2s 6dk)

Yönetmen: James Mangold

Oyuncular: Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima

Tür: Aksiyon, Fantastik

Ülke: ABD

Dünyaca meşhur çizgi roman serisinden uyarlanan bu destansı macera, X-Men aleminin en popüler karakteri Wolverine’i günümüz Japonya’sına götürüyor. Wolverine bu hiç bilmediği dünyada, beklenmedik düşmanlara karşı ölüm kalım savaşı verirken sonsuza dek değişiyor. Hayatında ilk defa fiziksel ve duygusal zorlamalara karşı bu kadar kırılgan bir halde, sadece samuray kılıçlarına karşı değil, aynı zamanda kendi ölümsüzlüğüne karşı da savaşıyor.

Karanlık Cinayetler

Vizyon Tarihi: 26 Temmuz 2013 (1s 45dk)

Yönetmen: Scott Walker (IV)

Oyuncular: Nicolas Cage, John Cusack, Vanessa Hudgens

Tür: Gerilim,  Dram

Ülke: ABD

17 kadını kaçırıp öldürmek suçundan 461 yıl hapse mahkum edilen Amerika’nın en azılı serili katillerinden biri olan Robert Hansen’ın gerçek hikayesinden yola çıkıyor. Emekliliğine haftalar kalmış dedektif Jack Halcombe son iki yılda 8 kadının benzer şekilde ortadan kaybolmasının ardında bir seri katil olduğundan şüphelenmektedir. Ancak ortada tek sağlam bir ipucu bile yoktur. Fakat bir gün Cindy isimli genç bir kız arkasında iz bırakmayan katilin elinden son anda kurtulmayı başarır. Dedektif Jack, Cindy ile görüşüp kanıtlar toplamaya çalışmaktadır katil ise Cindy’nin peşindedir. Katili yakalamak için her türlü tehlikeyi göze alan Jack kendini zamana karşı bir yarışın içinde bulur.

Sanal Hayatlar - Disconnect

Vizyon Tarihi: 26 Temmuz 2013 (1s 55dk)

Yönetmen: Henry Alex Rubin

Oyuncular: Alexander Skarsgård, Jason Bateman, Paula Patton

Tür: Gerilim, Dram

Ülke: ABD

Ailesini aramaya vakit yaratmakta zorlanan işkolik bir avukat, sırları internet ortamına yayılan bir çift, bir sınıf arkadaşına internet üzerinden kabadayılık taslayan çocuğunu yola getirmeye çalışan emekli bir polis memuru ve kariyer peşinde koşan bir bir gazetecinin yetişkin sitelerindeki mücadelesi... Tüm bu karakterleri aynı noktada buluşturan tek şey ise çağımızın buluşu internet! Modern iletişimin yeni adı olan internet tüm köşeli halleriyle masaya yatırılırken birbirinden farklı bir grup insanın hayatı üzerinde yaptığı benzer etki vurgulanıyor. 

Aşkın 10 Kuralı - (10 regole per fare innamorare)

Vizyon Tarihi: 26 Temmuz 2013 (1s 33dk)

Yönetmen: Cristiano Bortone

Oyuncular: Piero Cardano, Pietro Masotti, Trio Medusa

Tür: Romantik, Komedi

Ülke: İtalya

Bir kozmetik cerrahı olan Renato, kadınları baştan çıkarma konusunda oldukça başarılıdır. Üniversite öğrencisi olan oğlu Marco ise tam tersidir. Son derece içine kapanık ve çekingen bir karaktere sahip olan Marco, part time olarak bir işte çalışıp arkadaşlarıyla birlikte yaşamakta olan ve kadınlar konusunda doğuştan şanssız olan bir gençtir. Stefania isimli güzel bir genç kadına aşık olduğunda, babası Renato işi devralır. Renato, oğluna yardım ederek sevdiği kızı kazanmasını sağlayacaktır. Bunu başarmak için Marco'nun yapması gereken tek şey ise babasının yazdığı '10 Emir'i harfiyen yerine getirmektir. Renato'nun yazdığı 10 Emir, herhangi bir kadının kalbini kazanmak için yapılması gereken 10 işlemden bahsetmektedir. Bu kuralları uygulaması gereken Marco, nasıl bir sonuçla karşılacaktır?

Camille Claudel, 1915

Vizyon Tarihi: 26 Temmuz 2013 (1s 35dk)

Yönetmen: Bruno Dumont

Oyuncular: Juliette Binoche, Jean-Luc Vincent, Robert Leroy

Tür: Biyografik

Ülke: Fransa

"Düşünen Adam" heykelinin yaratıcısı, ünlü ressam sevgilisi Auguste Rodin tarafından terk edilen Camille, yaşadığı çaresizlikle umutsuzluğa sürüklenmiş, hatta yaptığı heykelleri parçalamaya başlamıştır. Durumu gitgide kötüleşen Camille ailesi tarafından Fransa'nın güneyindeki Avignon'da bir akıl hastanesine gönderilir. Fakat ailesi onun heykel yaparak hayata tutunduğunun farkında değildir. 30 yıl kapalı kaldığı hastanede hem sanattan uzak kalmış hem de farklı olduğu için toplum tarafından dışlanmanın çaresizliğini yaşamıştır. Bir yandan da doktorları sağlıklı olduğuna ikna etmeye çalışmakta ve hastanedeki "gerçek" hastalarla baş etmeye çalışmaktadır. Erkek kardeşi Paul'un ona umut verecek ziyaretini beklemek kapalı kaldığı bu hastanede tek dayanağı olmuştur.

Son Konser - A Late Quartet

Vizyon Tarihi: 26 Temmuz 2013 (1s 45dk)

Yönetmen: Yaron Zilberman

Oyuncular: Catherine Keener, Christopher Walken, Philip Seymour Hoffman

Tür: Dram

Ülke: ABD

25 yıldır birlikte çalmış bir yaylı çalgılar dörtlüsünün hikâyesini anlatıyor. Fakat grubun dengesi, içlerinden bir kişinin Parkinson hastalığına yakalanıp emekli olmasıyla bozulur. Gruba genç bir müzisyenin katılması ve kemancının solo bir kariyer sürme ısrarı, grup da ego yarışıyla beraber pek çok huzursuzluk da başlatacaktır...
Filmde oldukça önemli aktörler rol alıyor. Dörtlü, Christopher Walken (çello), Mark Ivanir (birinci keman), Philip Seymour Hoffman (ikinci keman) ve Catherine Keener (viyola) gibi usta oyunculardan oluşuyor.

1374825460_0b787.jpg

Süper İncir

Vizyon Tarihi: 26 Temmuz 2013

Yönetmen: Kerem Sarı

Oyuncular: Zafer Kaya, Volkan Baş, Ece Yentür

Tür: Komedi

Ülke: Türkiye

Tarih öncesi bir dönemde yaşayan Seikilos intihar etmeye karar verir ve bunun öncesinde Mısır'dan çağırdığı ustalara kendisini ve öldürdüğü aşkı Euterpe mumyalatmaya karar verir. Aradan geçen binlerce yılın ardından Ege bölgesinde yaşamakta olan bir çoban, mezarı yanlışlıkla açtığında Seikilos beklenmedik bir şekilde canlanır. Gözlerini açtığında ebedi aşkını mezarında bulamayan Seikilos onu aramaya başlar. Bu sırada yolu Mustafa ve Hatice ile kesiştiğinde ilginç bir macera başlar.

*Filmin çekimleri Aydın'da yapıldı. Aydın'ın meşhur incirini ve tarihi yerlerini tanıtma amacı da taşıyor.