Beyoğlu Belediyesi öncü oldu, yatırımcılar dünya vitrininde boy gösterecek

10 milyar TL proje değerine sahip Beyoğlu yatırımcıları, “BIG” ile dünyaya açılıyor

Beyoğlu Belediyesi öncü oldu, yatırımcılar dünya vitrininde boy gösterecek

Yüzyıllardır ticaretin, sanatın ve İstanbul’un merkezi sayılan Beyoğlu’nun sahip olduğu ekosistemi koruyarak değerini artırmak amacıyla bölgede yatırım yapan 32 büyük yatırımcı Beyoğlu Belediyesi’nin kurucusu olduğu Beyoğlu Investors Group (BIG) adlı bir platform altında bir araya geldi. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın kuruculuğunu üstlendiği BIG, dünyayla yarışan projeleriyle, 10-13 Mart’ta Cannes’da düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e çıkarma yapmaya hazırlanıyor.

Demircan: “Beyoğlu’nu bir dünya markası yapıyoruz”

1425567862_biguyeler.jpg

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Beyoğlu yatırımcılarının bu yeni oluşumunu, devam eden projelerini, bölgeye yapılan yatırımları ve yenilikleri açıklamak amacıyla 5 Mart 2015 Perşembe günüyatırımcılarla bir araya gelerek bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Demircan şu açıklamayı yaptı: “Kısa süre önce, yatırım yaparak ilçemizi güzelleştirmeye, yaşam alanlarını ve kalitesini artırmaya gönül vermiş şirketlerle Beyoğlu’nu uluslararası vitrine çıkarmak ve bir dünya markası yapmak amacıyla bir oluşum sürecine girdik. Beyoğlu Belediyesi olarak kurucusu olduğumuz Beyoğlu Investors Group’un içerisinde şu an aktif 32 üyemiz bulunuyor. BIG’insloganının ise Beyoğlu’nu en iyi ifade edecek iki kelimeyle “İstanbul’un Kalbi” olmasına karar verdik. BIG içerisindeki şirketlerin yaptığı yatırımlarla Karaköy, Tarlabaşı, Okmeydanı, Piyalepaşa’da dönüşümü başlattık ve Beyoğlu’nda toplamda 1 milyon metrekareden fazla bir alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. En önemlisi de bu projelerle sadece Beyoğlu’nu dönüştürmekle kalmıyoruz, 25 bine yakın kişinin de istihdam edilmesini sağlıyoruz. Bu kadar geniş çapta iş fırsatı oluşturabilmek bizim için büyük mutluluk.”

 1425567821_beyoglu.jpg

Beyoğlu’nun, Sütlüce, Karaköy, Tarlabaşı, Dolapdere gibi semtleriyle sosyo-kültürel açıdan pek çok zenginliği içinde barındırdığını belirten Demircan sözlerine şöyle devam etti: “Fakat bu güzel semtlerimizde kullanılamayan, yenilenmesi gereken çok sayıda atıl alan ve yapı bulunuyor. Amacımız semtlerimizi; sahip olduğu değerlerle birlikte koruyup günlük ihtiyaçlarımıza cevap veren yerlere dönüştürmek ve yaşanır yerler haline getirmek. Tüm semtlerimizle birlikte Beyoğlu’nun tamamını İstanbul’da hayatın merkezi yapmayı, şu an yolumuzun düşmediği pek çok yeri cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz. Böylece Beyoğlu; biten, devam eden ve gelecekteki projelerimizle tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu marka bölgelerden biri olacak. Bu isteğimizi gerçekleştirmek için en önemli adımı MIPIM’de atacağız. Beyoğlu Belediyesi ve BIG olarak yatırımcılarımızla geniş bir katılım göstereceğiz. 12 metrekarelik Beyoğlu maketi ve projelerimizle İstanbul çadırının ve fuarın gözbebeği olacağız. Cannes’da uluslararası yatırımcılarla oturumlara katılıp birebir görüşmeler gerçekleştireceğiz. MIPIM’de en çok konuşulan yatırım bölgesi ve oluşumu olmayı planlıyoruz.”

“Beyoğlu’nun aktif yatırım miktarı 2 yılda 40 milyar TL’yi aşacak”

Beyoğlu’nun dönüşümü ile ilgili Tarlabaşı örneğini veren Demircan “Beyoğlu’nun tarihine baktığımızda her zaman canlı, hareketli, dinamik bir yerleşim olduğunu ve 500 yıldır dönüşmeye, yenilenmeye devam ettiğini görüyoruz. Bunun sürekliliğini en iyi şekilde sağlamanın ise Beyoğlu’na olan vefa borcumuz olduğunu düşünüyorum. Yıllardır kullanılmaz halde olan Tarlabaşı’nda yaptığımız kentsel yenileme ile binaların cephelerini koruduk ve içten birleştirme yaparak binaların altına otoparklar yerleştirdik. Bu çalışmamız Türkiye’de tarihi dokuyu koruyarak geleceğin ihtiyaçlarına cevap verebilen yerinde dönüşümün de ilk örneği oldu. Yapılan çalışmaların neticesinde Tarlabaşı en az 50 kat değer artışı gösterdi. Amacımız bunu tüm Beyoğlu’nda başarabilmek. Beyoğlu’nun aktif yatırım miktarı 2 yılda 40 milyar TL’yi aşacak” dedi.

 1425567843_tarlabasi-360.jpg

Beyoğlu’nun 1 milyon metrekaresi dönüşüyor

Beyoğlu Investors Group (BIG) yatırımcıları tarafından; turizm, kültür-sanat, iş merkezi ya da karma proje kompleksine dönüştürülecek alan 1 milyon metrekareyi buluyor. Beyoğlu’nun toplam yapı stoku 30 milyon metrekarenin üzerinde ve BIG oluşumu ile bu yapı stokunun dönüşümünü 5 yıl içinde tamamlamak hedefleniyor.

Beyoğlu’ndaki projeler sayesinde 25 bin kişiye ek istihdam fırsatı

BIG’de bir araya gelen şirketlerin yatırımları sayesinde Beyoğlu sadece yeni yaşanılabilir mekânlara kavuşmakla kalmıyor. Projeler aynı zamanda yeni iş olanakları da yaratarak binlerce kişinin uzun süreli olarak istihdam edilmesini de sağlıyor. Şu ana kadar tamamlanan ve devam eden projeler sırasında Beyoğlu’nda 25 bine yakın kişiye ek istihdamı sağlandı. Bu rakamın yeni yatırımlarla birlikte 100 bine ulaşması bekleniyor ve Beyoğlu’nda kalıcı olarak 30 bin kişilik yeni istihdam alanları oluşturulması planlanıyor.