Öldüren virüs için dünya çapında alarm verildi

Dünya Sağlık Örgütü, corona virüsü alarmı verdi.

Öldüren virüs için dünya çapında alarm verildi

Dünya Sağlık örgütü yeni ölümcül bir virüs hakkında insanları uyardı. Bu ölümcül virüs dünya çapında yayılmaya başladı. Dünya Sağlık Örgütü, "Farklı ülkelerde görülen vakalar, NCoV'nin yakın temas halinde insandan insana geçebildiğini gösteriyor" dedi.

Örgüt, zatürre ve kimi zaman da böbrek yetmezliğine yol açan NCoV vakalarında, son zamanlarda görülen artışın endişe verici olduğunu belirtti. Dün virüsün ikinci bir kişide daha görüldüğünü açıklayan Fransa Sağlık Bakanlığı, Fransa'nın kuzeyindeki Valenciennes kentinde Dubai'de kaptığı corona nedeniyle tedavi gören 65 yaşındaki hastanın oda arkadaşında da virüs bulunduğunu söylemişti.

1368455552_sars-coronavirus-010.jpg

Suudi Arabistan'da ise ülkenin doğusundaki el Ahsa vilayetindeki son corona salgınında ölenlerin sayısının 9'a yükseldiğini açıklanmıştı. Ülkede geçen yazdan bu yana 24 kişide Corona virüsünden dolayı 15 kişi hayatını kaybetti.

Eylül 2012'den bu yana Suudi Arabistan, Ürdün, Katar, Almanya, İngiltere ve Fransa'da 33 kişiye bulaşan Corona virüsü, bunlardan18'inin ölümüne neden olmuştu.