Bilişim sektörünün performansı test edilecek

Testİstanbul, Mart 2015’te bilişim sektörüne “performans testi” yapacak

Bilişim sektörünün performansı test edilecek

Mobil sistemlerin ve bulut teknolojilerinin yükselişi ile yazılım testi ve kalitesi BT altyapısının büyük önem taşıdığı sektörlerin ayrılmaz bir parçası haline geliyor. Bu alanda Türkiye’de düzenlenen en büyük konferans olan Testİstanbul, 2015 yılında altıncı kez sektör profesyonelleri ve BT uzmanlarını buluşturuyor. 27 Mart’ta İstanbul Dedeman Otel’de Yazılım Test ve Kalite Derneği tarafından gerçekleştirilecek Testİstanbul 2015’in ana konusu özellikle finans, telekom ve sigortacılık sektörlerini ilgilendiren “Performans Testi” olacak. Yurt içi ve yurt dışında 500’e yakın profesyonelin katılacağı konferansta, yükselen test uzmanlığı alanında yapılan çalışmaların posterleri de sergilenecek. Sistemlerin belirli iş yükleri altında nasıl performans gösterdiğini inceleyen performans testi, özellikle eşzamanlı kullanıma açık mobil uygulamalar, bulut sistemleri ve web siteleri ile işlerini yürüten firmalar tarafından sıklıkla kullanılıyor.

Netflix’in Türkiye’de katıldığı ilk etkinlik

1418809795_martinspier.jpg

Sektörün önemli temsilcilerinin konuşmacı olarak katılacağı etkinlik, Netflix’in Türkiye’de konuşmacı olarak katıldığı ilk etkinlik olma özelliği taşıyor. Netflix’in Kıdemli Performans Mühendisi Martin Spier’ın yanı sıra, Facebook Kapasite Mühendisi Goranka Bjedov, Oracle Teknik Ekip Danışmanı Alexander Podelko ve Intechnica Performans Başkanı Ian Molyneaux da birer konuşma yapacak.

Bulut sistemler, otomasyon, test mühendisliği kariyeri, mobil uygulamalar, kullanılabilirlik etkileri gibi farklı açılardan performans testinin masaya yatırılacağı Testİstanbul 2015’te erken kayıt imkanı da mevcut. 5 Şubat’a kadar kayıt yaptıran katılımcılar, davetiyeleri indirimli olarak temin edebilecek.