Bir Karagöz Macerası: Alfabetik Karagöz (Video)

Alfabetik Karagöz oyunu eğlenmenin yanında öğrenmeyi de sunuyor.

Bir Karagöz Macerası: Alfabetik Karagöz (Video)

Bugün sizler için tanıtımını yapacağımız oyunun adı Alfabetik Karagöz. Kelime bulma kategorisinde yer alan oyunun temel hikayesi okuma-yazma öğrenme macerasında karagöz karakterine yardımcı olmak. Oyun başlangıçta hikayeye kısa bir animasyonla kısaca değiniyor. Karagöz kızından bir mektup alır ve okuyamaz. Birisine okutmak için evinden ayrılır ve Hacivat’ a rastlar. İkili arasında o bildiğimiz şirin muhabbetlerden biri geçer ve Hacivat eğer isterse kendisine okuma öğretebileceği teklifinde bulunur Karagöz’e ve macera başlar.

 1464177616_1.jpg1464177624_2.jpg

Alfabetik Karagöz oyunu rastgele gelen harflerin bulunduğu bir board üzerinde oynanıyor. Harf seçerken istediğiniz yönde seçim yapabiliyorsunuz. Bulduğunuz kelimenin uzunluğuna göre puan kazanıyorsunuz.

Alfabetik Karagöz oyununda bulunan leveller genel itibari ile şu hedeflerden oluşuyor.

Birincisi bulduğunuz kelimelerden aldığınız puan ile hedefinizi tutturma.

İkincisi özel nesneleri boarddan düşürme hedefi.

Üçüncü tür levelde ise harflerin bulunduğu baloncukları patlatıyorsunuz.

Dördüncü türde de bir kelimenin oluşabileceği minimum harf sayısı var ve puan hedefinizi bu şekilde tamamlıyorsunuz.

Tüm levellerde karşınıza zorluklarda çıkıyor tabi. Kilitli olan harflerden tutunda hamle sayınızın kısıtlı olmasına kadar farklı zorluk dereceleri var.

 1464177636_3.jpg1464177643_4.jpg

Alfabetik Karagöz oyunu eğlenmenin yanında öğrenmeyi de sunuyor. Günlük hayatta çok az kelime kullanmamız göz önünde bulundurulduğunda, 50 bin kelimelik bir havuzdan board üzerinde olabilecek olanları keşfetmek hem eğlenceli hemde öğretici.

Diğer taraftan alfabetik karagöz oyununa facebook ile giriş yaparak oyunu oynayan diğer arkadaşlarınızın hangi levelde olduğunu görebiliyorsunuz harita üzerinde. Eğer cana ihtiyacınız varsa can talep edebiliyorsunuz.

 1464177658_5.jpg1464177666_6.jpg

Alfabetik Karagöz oyunu grafik olarak fazlasıyla tatmin edici bir oyun. Oyunun oynanması sırasında harflerin gelme, farklı konumlara hareket etme ve patlayarak boarddan ayrılma anşmasyonları tatmin edici. Oyunda eksiklik denilebilecek şeylerde var ama ilk versiyon olması itibari ile alınacak güzel tepkilere bağlı olarak oyunun olgunlaşacağı bilinen uygulamalardan biri. Ve de bu ilgiyi toplamışa benziyor oyun.

Şimdilik Android ve IOS platformları da yayınlanmış. Marketlerden ücretsiz indirip bolca eğlenebilirsiniz.

 Play Store:

 https://play.google.com/store/apps/details?id=ef.alfabetik&hl=tr

 AppStore:

 https://itunes.apple.com/tr/app/alfabetik-karagoz/id1102293493?mt=8