Biyometrik tarayıcılar Gorilla Glass camların içine giriyor!

Parmaz izi tarayıcı sensörleri Sonavation ve Corning tarafından Gorilla Glass camların içine girebilir.

Biyometrik tarayıcılar Gorilla Glass camların içine giriyor!

Şimdiye kadar varlığı sadece akıllı telefon/tablet pazarının bir kısmında sınırlı olan parmak izi tarayıcılar, Gorilla Glass ile yeni bir boyut kazanacak. 

Akıllı cihazların güvenliği ve mobil ödemelerin yapıldığı parmak izi tarayıcılar tarayıcılar devrim niteliğinde bir yenilikle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Biyometrik ultrason teknolojileri konusunda uzmanlaşmış bir şirket olan Sonavation ve Corning, parmak izi tarayıcısı teknolojisini Home tuşu hapsinden kurtarıp cihaz ekranına taşıyacak. Yani yeni nesil Gorilla Glass ekranlarda parmak izi için tarayıcı işlevselliğini kullanmak mümkün olacak.

 1437584096_img20150722194949.jpg

Diğer bir deyişle, bir akıllı telefon veya tablette doğrudan Gorilla Glass camın üzerinde parmak izi için bir tarayıcısı yer alacak. Gorilla Glass'ın akıllı cihaz üreticiler tarafından çoğunlukla kullanıldığını düşündüğümüzde şirketler, birçok cihazlarına parmak izi kullanımını getirebilir.

Sonavation yayınladığı görüntülerle bunu onaylamış olsada, 3D parmak izi tarama teknolojisi Gorilla Glass tarafından henüz kamuya duyurulmuş değil. Aslında bu teknolojinin genişletilmesi birçok cam objeler üzerinde biyometrik güvenlik kontrolü uygulamak için ilk adım olabilir. Yakında aracınızın camında veya evinizin pencerelerinde bu teknolojiyi görebiliriz belkide kim bilir.