BlaBlaCar Brezilya'da

Dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı Güney Amerika’daki ilk pazarı, Brezilya’da faaliyete başlıyor

BlaBlaCar Brezilya'da

Eylül 2014’ten bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren dünyanın en büyük şehirler arası yolculuk paylaşım ağı BlaBlaCar, bugün Brezilya’da faaliyet göstermeye başladığını açıkladı. Brezilya, BlaBlaCar’ın Güney Amerika’da faaliyet gösterdiği ilk, Amerika’da ise geçtiğimiz aylarda faaliyete başladığı Meksika’dan sonra ikinci ülke. Eylül ayında alınan 200 milyon dolarlık D serisi yatırım sonrası Brezilya, BlaBlaCar topluluğuna katılan ilk ülke oldu.

 1448979154_blablacar-brezilyada.jpg

BlaBlaCar Brezilya'da

Şehirler arası araba yolculuklarının oldukça yüksek maliyetlere yapılabildiği Brezilya, şehirler arası yolculuk paylaşımı için ciddi bir potansiyel oluşturuyor. Brezilya, dünyada ücretli otoyolların ve özellikle son yıllardaki artışlarla birlikte benzinin en pahalı olduğu ülkelerden biri.  1 galon benzin (~3,8 litre) alma maliyeti Brezilya’daki günlük ortalama gelirin yaklaşık %18’ine denk geliyor. Ülkede varolan 50 milyondan fazla arabanın verimli kullanılmasını sağlayacak olan BlaBlaCar ile Brezilyalı üyeler, şehirler arası yolculuklarda hesaplı ve sosyal yolculuk yapabilme imkanı bulabilecek.

BlaBlaCar Brezilya ekibi, çalışmalarını şirketin 13.ofisi olan Sao Paulo’dan yürütecek. Lokal ekip, şehirler arası yolculuklarda yol masraflarını paylaşmak isteyen Brezilyalı sürücü ve yolcu topluluğunu oluşturmak üzere pazarlama ve iletişim çalışmalarını yürütüyor olacak.

 1448979206_blablacar-brezilya-ekibi.jpg

BlaBlaCar kurucu ortağı ve COO’su Nicolas Brusson BlaBlaCar’ın Brezilya’ya açılmasını şöyle değerlendirdi:  BlaBlaCar’ın bugün Brezilya’da faaliyete başlayacak olması ve 205 milyon nüfuslu Brezilya gibi hesaplı ulaşım seçeneğine ihtiyaç duyan bir ülkede şehirler arası yolculuk paylaşımını bir alışkanlık haline getirecek olmak bizi çok heyecanlandırıyor. BlaBlaCar, gelişmekte olan pazarlarda faaliyete başlama ve hızlı bir şekilde topluluk oluşturma konusunda oldukça deneyimli. Bu deneyimi oluşturduğumuz harika lokal ekiple Brezilya’ya taşımak için sabırsızlanıyoruz.

BlaBlaCar’ın kurucusu ve CEO’su Frédéric Mazzella ekledi: Meksika’dan sonra Latin Amerika’da girdiğimiz ikinci pazar olan Brezilya’nın faaliyete başlaması, hesaplı ulaşım alternatifini, ihtiyacı olan tüm pazarlara taşıma hedefimize bizi bir adım daha yaklaştırdı. Yolculuk paylaşımının, tüm dünyada hızla benimsenmesi sadece arabalarımızı kullanım şeklimizi değiştirmekle kalmıyor aynı zamanda birbirimizle kurduğumuz sosyal ilişkileri de etkiliyor.

BlaBlaCar’ın Brezilya’ya açılmasıyla beraber BlaBlaCar’ın faaliyet gösterdiği ülke sayısı da 20’ye yükseldi: Türkiye, Fransa, Almanya, İngiltere, İspanya, Hollanda, Belçika, Lüksemburg, Hırvatistan, Macaristan, İtalya, Polonya, Portekiz, Romanya, Rusya, Sırbistan, Ukrayna, Hindistan, Meksika, Brezilya.