BlackBerry cephesinde işten çıkarmalar devam ediyor

BlackBerry 200 kişinin işten çıkarılacağını resmen onayladı.

BlackBerry cephesinde işten çıkarmalar devam ediyor

BlackBerry’nin geçen yıl Priv modeliyle Android işletim sistemine geçiş yapması, telefonun kullanıcılardan olumlu tepkiler alması ve şirketin Android ile yola devam edeceği açıklaması, “BlackBerry 10 ölüyor mu?” sorusunu gündeme getirdi. Ancak şirket BlackBerry 10’un gelişim sürecinin devam edeceği ve mevcut modeller için güvenlik tabanlı güncellemelerin sürdürüleceğini bildirdi.

1454836119_blackberry-priv2.jpg

Kanada merkezli şirketin BlackBerry 10’a olan bağlılığını sürdürüp bu taraftaki geliştirme çalışmalarını sürdürecek olsa da, şirketin bundan sonraki süreçte BB10 işletim sistemini çalıştıran akıllı telefon duyurmasına (giriş seviyesi modeller olabilir) pek ihtimal verilmiyor. Şirketin son hamlesi ise bu durumu açıkça ortaya koyuyor.

BlackBerry, Kanada ve Amerika’da 200 çalışanla yolların ayrılacağını onayladı. İşten çıkarmalar BlackBerry 10 ve aygıtlar birimini kapsayacak. Şirket ayrıca diğer taraftan işçi alımlarının da kademeli olarak sürdürüleceğini bildirdi. Yeni alımlar büyük oranda Android işletim sistemiyle çalışan modellere yönelik olacak.