BlackBerry Messenger, Android ve iOS için test ediliyor

Popüler mesajlaşma uygulaması için artık geri sayıma geçildi.

BlackBerry Messenger, Android ve iOS için test ediliyor

Bir dönem BlackBerry kullanıcılarını özel kılan ve günlük 51 milyon kullanıcı tarafından aktif şekilde kullanılan BlackBerry Messenger uygulamasının daha geniş kitleler tarafından kullanılmasının önünü açacak gelişme mayıs ayında “BlackBerry Live” konferansında konuşan şirket CEO’su Thorsten Heins tarafın açıklanmıştı.

CEO, şirketin QWERTY klavyeli Q5 modelinin tanıtımı esnasında popüler mesajlaşma uygulamasının yaz döneminde Android ve iOS kullanıcıları tarafından da tecrübe edileceğinin müjdesini vermişti. Artık yaz döneminin son ayına girdik ve mesajlaşma uygulamasının Android ve iOS için beta aşamasında test edildiği ortaya çıktı.

1375437556_4.png

Özel bir kullanıcı kitlesi tarafından test edilen uygulamanın kısa süre içerisinde Android ve iOS tarafında yer alması bekleniyor. Uygulama böylece platformlar arası çapraz mesajlaşma özelliğini kazanacak. BBM, Android tarafında 4.0 ve üzeri versiyonlar tarafından desteklenecek. iOS tarafında ise sürümün 6 ve üzeri olması şartı aranıyor.

Mesajlaşma uygulaması ilk seviyede BlackBerry kullanıcılarına sunulan özelliklerin tümünü sergilemeyecek. Mesajlaşma ve grup sohbet, uygulamanın ilk aşamadaki özellikleri olacak. Yılsonuna doğru ise platformun tam performans sunması bekleniyor.