BlackBerry'nin hayal kırıklığı yaratan telefonu!

Büyük beklentiler eşliğinde tanıtılan Q10, satışlarda hayal kırıklığı yarattı.

BlackBerry'nin hayal kırıklığı yaratan telefonu!

Mobil dünyasında bir dönemler QWERTY klavyeli telefonlarla fırtınalar estiren BlackBerry, Android ve iOS’un dokunmatik ekranlı telefonlarda gösterdiği başarı karşısında agrsif bir rekabet sergileyemedi ve şirket gün geçtikçe pazar payında düşüş yaşadı.

2013 yılına gelindiğinde ise işletim sisteminde radikal değişimlere giden Kanada merkezli şirket bunun yanında dokunmatik ekranlı Z10 modeli ile önemli bir çıkış yaptı. Şirket Z10’nun yanında eski geleneğini de devam ettirerek QWERTY klavyeli ve BlackBerry 10 işletim sistemine sahip Q10 adlı modelin de tanıtımını yaptı.

Halihazırda ülkemizde de satışta olan telefon sahip olduğu donanımla orta sınıfta konumlandırılırken, cihazın sergilediği fiyat ise birçok kesimin tepkisini çekti. Ülkemizde 2.000 lira seviyesinde satılan telefon tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz kullanıcılarının da ilgisini pek çekmedi.

1377950409_dsc04499.jpg

Wall Street Journal’a göre başta ABD ve Kanadalı olmak üzere dünyanın farklı noktasında birçok perakendeci Q10 satışlarının oldukça başarısız olduğunu ifade ediyor. Cihaza talebin az olması sebebiyle stokların tekrar teslim edildiği de gelen bilgiler arasında.

Z10 ile birlikte şirketin kurtarıcısı olarak nitelendirilen Q10’a olan talepte yüksek fiyatın elbette etkisi yadsınamaz, ancak QWERTY klavyeli telefonların artık kullanıcıların ilgisini çekmediği bir gerçek.

Önümüzdeki süreçte tamamı dokunmatik ekranlı Z30’u duyurmaya hazırlanan şirketin bundan sonraki süreçte izleyeceği strateji merak uyandırıyor.