BMW arabalar akıllı saat ile kendi kendine park edecek

BMW arabalar akıllı saat ve sesli komutlar ile kendi kendine park edilebilecek.

BMW arabalar akıllı saat ile kendi kendine park edecek

Akıllı saatler genellikle telefon görüşmelerini, mesaj bildirimlerini gösteren ve kullanıcıların sağlık bilgilerini toplayan bir araç şeklinde akıllı telefon bağlantılı olarak kullanılır. Lüks Alman otomobil devi BMW de akıllı saatleri otomobillerinde kullanmak için planlar yapıyor. Bu planlardan ilki ise akıllı saat komutları ile otomobili otomatik olarak park etme özelliği oldu.

2015 Ocak ayında Las Vegas’ta düzenlenecek olan CES 2015 etkinliğinde BMW, katılımcılara SmartWatch ile kontrol edilerek park edilebilen otomobilini sergileyecek. Araştırma amaçlı oluşturulan BMW i3 otomobili, harita ve çevredeki tüm riskleri tespit edebilen lazer tayacılar ile donatılmış. Verilere göre dijital asistan tarafından kullanılan i3 gerektiğinde frene basabilecek. Ayrıca SmartWatch kullanarak çok katlı park yerleri gibi zor alanlarda da kolaylıkla kontrol edilebilecek.

1418805536_bmw-i3-parking-02-570.jpg

Başka dev otomobil firması olan Audi de geçen yıl böyle bir özelliği kendi otomobili için duyurmuştu ancak sisteme göre lazer tarayıcılar ile donatılmış özel bir alan gerekiyordu. Eğer BMW başarılı olur ise uzaktan kontrol edilerek otomatik park her yerde mümkün olacaktır.